maanantai 29. elokuuta 2011

Kesäpäivä Tenholassa

Sain lauantaille kutsun colliemaisille syntymäpäiville Tammisaaren suuntaan, Tenholaan. Yksivuotissynttäreitään viettivät sisarukset Madonna ja Bolivar sekä näiden puolisisarukset Engla ja Pluto. Viimemainitut olivat Katan Ä-pentueesta. Otin mukaani myös Emman ja Pikkiksen ja olipahan kivan näköinen collielauma, joka leikki ja juoksenteli ympäriinsä. Emma oli ainoa soopeli muiden ollessa tricoloreja. Mukavasti koirat tulivat juttuun keskenään vaikka osa olikin aivan tuntemattomia toisilleen.

Kuvia räpsin taas aikamoisen määrän. Koko ajan liikkeellä olevista koirista ei tahtonut saada oikein kunnollisia otoksia. Harmikseni Englasta en saanut yhtään kunnollista kuvaa enkä oikein noista omistakaan sen kummempia. Pluto sen sijaan poseerasi muutamaan otteeseen ja sainkin siitä varsin mukavia kuvia. On se vaan todella upean näköinen. Vaikka eipä joukossa ollut yhtään rumaa koiraa :)


Arttulan Öljyä Laineilla "Pikkis", 6,5 kk

Arttulan Ääriviiva "Pluto", 1 vee

Pluto

Pluto

Arttulan Iloliemi "Emma", 4 v

BH JK2 Pim Bulan Williruusu "Kata", 6,5 v

Galleriassa paljon kuvia.

Olisi ollut kiva tietää, tunnistiko Kata Englaa ja Plutoa omiksi pennuikseen tai toisin päin. Ö-pentueen kanssahan homma meni aivan pieleen Katan maidontuotanto-ongelmien vuoksi. Pennut vaihtoivat toisen emän hoiviin viikon ikäisinä. Ö-pentueen epäonnen ja onnen sekaisista tunnelmista on pari blogikirjoitelmaa viime syyskuulta:

* Piinaviikko
* Katan eiku Dessan eiku Ellan pennut

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Albiinan Turun valloitus

Turun näyttelyssä tuli vietettyä mukava aurinkoinen aamupäivä. Kehä alkoi ihanasti jo yhdeksältä, mikä on vähemmän jees tämmöiselle ei-aamuvirkulle. Tosin, ilma oli viileä eikä tullut turhan kuuma itselle eikä koirillekaan. Irlantilaistuomari oli alkuun tiukalla tuulella ja heitteli koiria sinisen nauhan keralla kehästä pihalle. Topista ja Turosta tuomari ei tykännyt ollenkaan ja kasvattajaryhmää en saanut tästä hyvästä kokoon. Gladu oli saanut jostain ilmeisesti tyttötuoksuja nenäänsä, koska oli varsin vallattomalla tuulella ja sen esittämisen kanssa sain olla skarppina, kun ihan meinasi alkaa rähinöidä. Tuomari tykkäsi ja Gladulle SA ja sijoitus valioluokan neloseksi.

Albiina oli täydessä turkissa ja aivan täydellisen kaunis (ainakin omasta mielestä). Meidän parin viikon takainen mätsäri oli ollut ihan hyvää harjoittelua, Albiina ei ollut ollenkaan niin sekona, kun näki niitä ihania ihmisiä joka puolella ja aika nopeasti rauhoittui. Esiintyminen meni melko hyvin vaikkakin edelleen Albiina juoksee mun kanssa jotenkin kummallisesti kipittäen. Mutta nou hätä, tuomari ihastui Albiinaan ja sijoitti mielestäni melko kovassa valioluokassa peräti ykköseksi. Ihan meinas tippa tulla linssiin... Albiina voitti myös Paras Narttu -kisassa muut (jipii). Rodun parasta valittaessa Albiina sai vastaansa melkoisen multi champpiooniuroksen, jolle sitten jäi toiseksi. Mutta eipä haittaa, todella tyyväinen olen narttujen voittoon.

Klikkaa Albiinan edustuskuva-Galleria

FI MVA JV-09 Arttulan Oolalaa Albiina VAL ERI1 SA PN1 VSP


Tulokset:
Arttulan Zorro On Legenda JUN EH
Arttulan Åttå Cool Drinkero JUN EH
FI MVA Arttulan Gladiaattori VAL ERI4 SA
FI MVA JV-09 Arttulan Oolalaa Albiina VAL ERI1 SA PN1 VSP

torstai 11. elokuuta 2011

Agilityepiksissä

Tassut järjesti tänään agilityn epäviralliset kisat Tassukalliolla. Kävin Pikkiksen kanssa viettämässä iltaa sosiaalistumisen merkeissä (Pikkis on vasta 6 kk). Kamera kulki toki mukana.

Arttulan Lennokas Kaveri "Bono"

C.I.B. FI & EE & BY & LV & LT & BALT MVA BYV-07 Arttulan Diilitippi "Hippi"

Galleriassa kuvia pilvin pimein. Kuvien laatu ei ole mitenkään järisyttävä, ilta alkoi väkisin iskeä päälle ja keli oli muutenkin sadepilviä täynnä, joten päivänvalo ei ollut ihan parhaimmillaan. Mutta on siellä muutama ihan kiva otos.


Muoks 12.8. Seijan Galleria



Paimennuksen Pohjoismaiden Mestaruus 2011

Sarjassamme uusia aluevaltauksia. Kävin viime viikonloppuna katsomassa Somerolla paimennuksen Pohjoismaiden Mestaruuskisoja. Kisat olivat kolmipäiväiset, mutta harmikseni ehdin paikalle ainoastaan sunnuntaina. Tällöin kuitenkin suoritettiin finali, joten pääsin näkemään viimeisen päälle upeita suorituksia.


Oli tosiaan ensimmäinen kerta, kun näin livenä paimennusta. Oletinkin, että bordercollie on upea sen rodunomaisessa työssä mutta ei sitä voi edes sanoin kuvata, miten järjettömän taitavasti koirat työskentelivät ja miten vaativasta työmuodosta on kyse. Koiranohjaajat ohjasivat ja käskyttivät koiria pillillä ja koiran ollessa kauempana oli pillin katkeamattomat vihellykset varsin huumaavaa kuunneltavaa.

Galleriassa muutama sata valokuvaa



Kiitos Tanjalle selventävästä opastuksesta :)