sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Torosta ROP-pentu

Kävin tänään ihastelemassa Toroa Lohjan pentunäyttelyssä. Näin Toron Turun pentunäyttelyssä viisi viikkoa sitten, jossa se oli ROP. Olipa pieni mies kehittynyt sitten viime näkemän ja turkkia tullut lisää, viisi viikkoa on melko pitkä aika, kun puhutaan kasvavasta ja kehittyvästä koirasta.

Toro oli tosi hienosti jälleen ROP-pentu. Ryhmäkisassa tuomari otti kahdeksan pentua jatkoon ja Toro oli yksi näistä. Toro esiintyi varsin mallikkaasti ja oli oikein edukseen mutta harmillisesti sijoitusta neljän joukkoon ei sitten kuitenkaan tullut.

On mukava kyllä nähdä, millainen hurmuri Torosta vielä kasvaa. Toivottavasti lupaavasta sisarussarjasta myös muut innostuisivat käymään näyttelyissä.

Arttulan Börjen Biitti Iskee PEK1 KP ROP-pentu

Galleria pentunäyttelystä 23.10.2011

Galleria pentunäyttelystä 17.9.2011

Parhaimmat otokset Lohjalta:
Arttulan Börjen Biitti Iskee ROP



sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Hipille hyväksytty luonnetesti

Olin tänään katsomassa ja videoimassa Hipin luonnetestiä Somerolla. Surkeiden sadepäivien jälkeen oli onni myötä kelien suhteen ja testi suoritettiin viileähkössä mutta kauniissa syysaurinkoisessa säässä.


Kyllä voi kasvattaja olla tyytyväinen taas kerran niin upeaan Hippiin. Hippiä ei paljoa hätkähdyttänyt kummallisuudet, mitä sen eteen tuli. Testistä ei jäänyt Hipille mitään paineita tai pelkoja päälle vaan se oli heti testin loputtua oma itsensä. Koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, on parasta katsoa oheinen video, en ala sen kummemmin selittelemään, mitä tapahtui.

Luonnetestin osasuoritusten pisteet,
samojedinkoira uros
C.I.B. FI & EE & BY & LV & LT & BALT MVA BYV-07
Arttulan Diilitippi:

Toimintakyky +2 hyvä
Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauskokematon

Tulos +174 Hyväksytty.

Paljon Onnea Marika ja Hippi :)




Seijan ottamia kuvia luonnetestistä

lauantai 1. lokakuuta 2011

Katalle tokon avoimesta ykköstulos

Tänään vietin auringonpaisteisen päivän Tampereella tottelevaisuuskokeessa. Katan kanssa olimme liikenteessä ja aikomuksena suorittaa kauden viimeiset toko-kisat.

Tähän kokeeseen olin muuttanut valmistautumisemme aivan täysin verrattuna aikaisempiin kisoihin. Treenaan ennen kisoja suht maltillisesti (tai ainakin yritän) , hion ja viimeistelen liikkeitä, haen nopeutta tai tarkuutta tms liikkeisiin. Mutta varmaan tuo Kata on jo kyllääntynyt mun treeneihin vaikka yritän keksiä erilaisia tapoja harjoitella, sillä treenaus tuntui nyt vain tuottavan takapakkia liikkeisiin. Sain mm. maahanmenon menemään pieleen, kun palkitsin makkaralla, jonka olin tipauttanut pienten nokkosten alkujen päälle, nehän sitten pistelivät herkkään koiran nenään kivasti. Päätin jotain viikkoa ennen kisaa, että nyt riittää mokoma liikkeiden pilaaminen ja anti olla. Kyllähän Kata jo osaa kaikki avoimen luokan liikkeet, kun on kuitenkin tosi paljon treenailtu ja hiottu niitä pitkin vuotta. Emme siis tehneet yhtikä mitään eikä käskyn käskyä tullut annettua enkä myöskään leikkinyt Katan kanssa yhtään ulkoillessa, mikä on melko epänormaalia toimintaa meille.

 Koepaikalla Kata olikin sitten tosi tohkeissaan, kun vihdoinkin alkoi jotain tapahtua. Se kävi aikamoisilla kierroksilla ja mitään oman vuoron odottelua ja seisoskelua sen kanssa ei voinut harrastaa laikaan vaan Kata alkoi heti vaatia toimintaa ja vinkua ja haukkua jos yhtään seisahtui juoruilemaan kavereiden kanssa. Siispä Kata sai odotella autossa, jossa se pysyy aina rauhallisena.

Suoraan autosta mentiin paikallaoloon, jossa oltiin ekassa ryhmässä. En viritellyt Kataa yhtään, jottei kuumene turhaan ja pidin sen jatkuvasti käskyn alla. Paikallaolo meni aivan nappiin ja makuullaolo oli rauhallista, kymppi siitä kiitokseksi. Paikallaololiikkeen jälkeen pidin Katan jatkuvasti käskyn alla ja vapautin sen vasta kehän ulkopuolella, jossa kevyesti palkkasin makupaloilla ja koira autoon. Näin pysyi kivasti "palikat" koiran päässä paikoillaan.

 Loput liikkeet sain videolle (kiitos Jannelle avusta). Kaikissa liikkeissä näkyy viimeistelytreenin puute selvänä, perusasentoihin ja vähän sinne tänne tuli extrapaljon vinoutta ja Kata myös joka liikkeessä hyppäsi minua vasten siirtyessään perusasentoon. Toisaalta Katalla oli suoritusintoa paljon, mistä minä aina tykkään ja vaikka kaikki hienosäädöt olivatkin ihan pielessä, nyt onnistui kuitenkin kaikki liikkeet sillä tavoin oikein, ettei tullut yllättäviä "unohduksia" mitä sattui SM-kisoissa. Tuolloinhan Kata unohti mitä koko sivulle-käsky edes tarkoittaa...

Seuraaminen, 9, oli tosi hyvää ja vauhdikkaastihan paineltiin, kävelin taas niin lujaa kuin pääsin ja juoksuosuuskin oli vauhdikas. Vinous ja perusasentojen hitaus hiukan haittasi muuten kivaa kokonaiskuvaa. Motivaatio ainakin oli ihan kohdillaan.

Maahanmeno, 10. Nopeammin Kata olisi voinut mennä maahan mutta muuten melko virheetön suoritus.

Luoksetulo, 6. Alku meni hyvin, pysähtyminen oli aika hidas ja käsimerkin jälkeen Kata tuli vielä monta metriä. Loppu luoksetulo olisi voinut olla nopeampi ja eteenistumisessa Kata jäi liian kauas, sivullemeno jäi vajaaksi. Hyvin osasi tuomari joka virheestä ottaa pinnat pois.

Seisominen, 10. Kymppi on aina kiva asia. Käskyn jälkeen Kata otti pari askelta, siitä olisi voinut pinnan vähentääkin jo, muuten varsin kiva suoritus.

Nouto, 9 meni oikein kivalla vauhdilla ja kapulakin nousi oikeaoppisesti ilman turhia ihmettelyjä, tuonti olisi voinut olla vauhdikkaampi. Luovutus oli vino.

Kauko-ohjaus, 9Hyvin tyytyväinen olen kaukokäskyihin, Kata vaihtoi liikkeet hyvin ja innokkaasti, häntää heilutellen. Tuomari sakotti pisteen verran liiasta liikkumisesta. Videolta voi katsoa, että sitä on melko vähän.

Hyppy, 6. Pitää tunnustaa, että olin tässä vaiheessa jo ihan intoa täynnä, kun meille tulee niin hyvä tulos. On todella vaikeaa pitää itsensä koossa loppuun saakka. Niinpä sitten iloisesti mokasin viimeisessä liikkeessä ja sanoin istu-käskyn liian aikaisin ja eipä Kata sitten tietenkään istunut ekalla käskyllä sinne esteen taakse. Argh sanon minä. Katan kanssa on aina ollut tarkkaa juuri tässä liikkeessä se oikea-aikainen käskyttäminen. Vieläkin harmittaa, sillä saimme vain 6 pistettä, kun liikkeen lopussakin oli vinoutta.

Yhteisvaikutus, 9. 

Pisteet yhteensä 172p. mikä on kirkkaasti ykköstulos, jee. Lisäksi sijoituimme kovatasoisessa kisassa kolmanneksi. Ykköstuloksia sai peräti 6 koiraa kymmenestä, tulokset eivät johtuneet lepsusta tuomarista vaan koirat olivat ilahduttavan hyvätasoisia.