perjantai 12. elokuuta 2016

Sawo Show 2016 - bortsujen juhlaa!

Sawo Show on jo useana vuonna Kuopiossa järjestetty näyttelytapahtuma, jossa kolme erillistä kansainvälistä näyttelyä pidetään kolmena peräkkäisenä päivänä samassa paikassa. Näyttelyt ovat jokainen oma tapahtumansa, joihin voi osallistua vaikka vain yhteen näyttelyyn haluamanaan päivänä mutta innokkaimmat harrastajat voivat sitten nauttia mahan täydeltä näyttelyä ja hurauttaa kaikki näyttelyt läpi. Itse en ole vielä tuota settiä päässyt kokemaan mutta onneksi on kasvatinomistajia, joilla on tuo ilo ollut :)

Bordercolliet Arttulan Onnenpotku "Aatos", Arttulan Ou Nou "Sylvi" sekä sisarusten emä FI MVA Arttulan Loistava "Nova" olivat Sawo Showssa esillä kaikkina päivinä. Reissu ei jäänyt turhaksi vaan joukkio putsasi melkein kaikki palkinnot rotukehässä joka päivä!

Arttulan Onnenpotku, FI MVA Arttulan Loistava ja Arttulan Ou Nou
Kasvattajana en tietenkään voi tuntea mitään muuta kuin suurta iloa ja ylpeyttä kauniista kasvateistani. Vaikka ulkonäkö ei ole kaikki, mitä koirassa on, niin kyllä minä ihan avoimesti voin tunnustaa pitäväni koirista, jotka ovat ilo silmälle, rodusta huolimatta. Joskus tuntuu, että saa ilkeitä katseita (joskus jopa sanoja) kun olen tätä mieltä, varsinkin bordercollien kohdalla, joka kuitenkin on työkoira. Työkoiran ulkonäöllä ei ole väliä, kunhan se toimii työssään. Eikö vain? Ulkonäkö ei minulle kuitenkaan tarkoita sitä, että koiralla on söpö naama tai kivan malliset silmät. Ulkonäkö on minulle koiran koko ulkoinen olemus, sen terve rakenne, erinomainen liikunta ja eloisa luonne. Epätoimivan tai epäsopusuhtaisen rakenteen omaava koira ei mielestäni ole kaunis. Hyvärakenteinen koira, joka liikkuu pelokkaasti tai arasti ei ole mielestäni kaunis eikä varsinkaan ilo silmälle.

Arttulan Onnenpotku
5.8. NUO ERI1 SA PU2 SERT VARA-CACIB
6.8. NUO ERI1 SA PU1 SERT CACIB VSP
7.8. NUO ERI1 SA PU1 SERT CACIB VSP
Ensimmäinen näyttely oli perjantaina 5.8. Tuomarina toimi ruotsalainen Eva Eriksson. Aatos tuli hienosti urosten toiseksi ja sai ensimmäisen sertinsä sekä vara-cacibin. Sylvi nuorten luokan ykköseksi ERI:llä ilman SA:ta. Nova voitti veteraaniluokan, tuli narttujen kakkoseksi ja oli Rodun Paras Veteraani.

Lauantaina 6.8. tuomaroi suomalaistuomari Lena Danker. Aatos oli ainoa uros, joka sai SA: n ja sehän tiesi urosten ykkössijaa sertillä ja cacibilla. Sylvi paransi eilisestä ja voitti nuorten luokan SA:n kera sekä sijoittui narttujen kolmanneksi saaden sertin sekä vara-cacibin. Ihana Nova sen sijaan otti ja pesi kaikki ollen narttujen paras, Rodun Paras ja Rodun Paras Veteraani. Poikansa Aatos oli VSP eli Vastakkaisen Sukupuolen Paras. Loppukehissä Nova sijoittui ykkösryhmässä hienosti kahdeksan parhaan joukkoon.

Arttulan Ou Nou "Sylvi"
5.8. NUO ERI1
6.8. NUO ERI1 SA PN3 SERT vara-CACIB
7.8. NUO ERI1 SA PN2 SERT CACIB
Sunnuntaina 7.8. George Schogol Georgiasta oli kolmannen päivän tuomari. Kuten eilenkin, Aatos oli ainoa uros joka sai SA:n. Niinpä nuoren herran uskomattoman hienon näyttelyputken kolmas serti cacibin kera lätkäistiin käteen! Sylvi paransi sijoituksiaan entisestään, sillä se voitti nuorten luokan SA:lla ja sijoittui narttujen kakkoseksi ja sertihän siitäkin tuli kiitokseksi samoin kuin cacib. Narttujen voittaja kun ei voi vastaanottaa sertiä eikä cacibia, koska sehän oli jo valmiiksi valio, veteraaniluokan rouva Nova, joka napsaisi kolmannen roppiveteraanipystin ja toisen perättäisen ROPin. Aatos jo toistamiseen VSP.

FI MVA Arttulan Loistava "Nova"
5.8. VET ERI1 SA PN2 ROP-vet
6.8. VET ERI1 SA PN1 ROP-vet ROP
7.8. VET ERI1 SA PN1 ROP-vet ROP
Edellä olevat tuloslistaukset ovat uskomattomia saavutuksia, joita ei ihan joka päivä tapahdu. Olen hurjan iloinen myös Juulin ja Emmin puolesta heidän koiriensa näyttelymenestyksestä. Tytöt ovat tehneet paljon töitä koiriensa kanssa, ei vain näyttelykehissä vaan pitäneet ne hyvässä fyysisessä kunnossa ja treenanneet eri lajeja. Sylvihän aloitti tänä vuonna kisaamisen agilityn virallisissa luokissa. Onnea Juulille ja Emmille myös jatkoon! 

ROP Arttulan Loistava, VSP Arttulan Onnenpotku
Kuva näkyy suurempana, kun klikkaat kuvaa.