maanantai 11. lokakuuta 2010

Bonolle hyväksytty luonnetesti

Lauantaina olin katsomassa Bonon (Arttulan Lennokas Kaveri) luonnetestiä Somerolla. Keli oli suhmurainen ja hyvin kylmänkolea syyssää, vettäkin ripautti vähäsen. Koiraa tai testiä keli ei haitannut mutta siinä seisoskellessa tahtoi itselle vilu tulla ja kuvatessa sormet kohmettua ;)


Seurasimme myös muutaman muun koiran testausta. On se kyllä mielenkiintoista katsella, millä tavoin koirat suhtautuvat eteentuleviin omituisuuksiin ja miten niistä selviytyivät itselle ominaisella tavalla. Bono puolestansa teki oikein kelpo suorituksen, josta kasvattaja voi olla ihan ylpeä ja tyytyväinen :)


Itse luonnetestistä ei ole valokuvia, sillä videoin suorituksen digikamerallani. Kuvia otin testin jälkeen odotellessamme tuomarien päätöstä. Video tulossa nettiin, jos vain jotenkin saan onnistumaan ilman, että menee koko päivä lataamisessa.

Bonon kuvagalleria


Tässä Bonon luonnetestin osasuoritusten pisteet:

Toimintakyky +1, kohtuullinen
Terävyys +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3, kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2, kohtuullinen
Hermorakenne +1, hieman rauhaton
Temperamentti +3, vilkas
Kovuus +1, hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukausvarma

Tulos +172

Tekisi mieli hieman kitistä pisteytyksestä mutta antaa nyt kuitenkin olla. Olennaista luonnetestissä onkin nähdä itse suoritus, pisteytys ei kerro mitenkään yksiselitteisesti, kuinka koira toimi.

Tässäpä sitten videokuvattuna koko luonnetesti. Lopussa myös tuomareiden kommentit.

Ei kommentteja: