sunnuntai 31. elokuuta 2008

Katalle JK1 ja kaikki mitä otettavissa oli :)

Suomen Collieyhdistyksen pk-mestaruudet pidettiin 30.8. Heinolassa. Kisat menivät huomattavan paljon paremmin kuin uskalsin edes toivoa. Kata voitti jäljen alokasluokan komealla ykköstuloksella, 271 p, josta kiitoksena koulutustunnus JK1. Näin hienolla tuloksella Kata olikin sitten paras alokasluokan koira sekä koko kokeen paras koira! Lisäksi Turun alaosasto sai joukkuehopeaa.

Kata ja komiat pokaalit, kaulassa mitali.
Kata - huippujälkikoira :)
Kata starttasi nyt toista kertaa alokasluokan jäljellä. Kata sai janalta pistettä vajaat täydet pinnat ja nosti mahtavasti kaikki kuusi keppiä. Esineruutu meni yhtä hienosti ja esine nousi helposti. Pisteitä lähti kolme jostain pienistä jutuista, joita en enää edes muista. Ennen tottiksia Kata oli jaetulla ykkössijalla 196 maastopinnalla.

Kata suoritti tottiksen päivän viimeisessä parissa. Parina oli nollakoira, onneksi ei tarvinnut pyörittää kolmea koiraa! Pitkä päivä näkyi selvästi suorituksessa; Katan seuraaminen ja tottis ihan yleisesti ei ollut parasta Kataa. Seuraamisessa hieman huonot kulmat ja hiukan irtoamista sivusuunnassa ja jopa aavistus jätättämistä, mikä on tosiaankin ei-katamaista. Kuitenkin, kun Kata seurasi hyvin se seurasi tosi hyvin ja iloisesti.

Liikkeestä istumisessa Kata suoritti itsenäisen maahanmenon parin askeleen jälkeen ja saatuani Katan taas mukaan seuraamiseen oli se melko "vallatonta" ja hiukan avustin istu-käskyssä, jolloin istuminen kyllä onnistui tosi napakasti. Maahanmeno oli suht ok, oli kuitenkin tyypillisesti Katalle hieman vino. Luoksetulo aika hyvä.

Kaikissa noudoissa aivan uutta oli kapulan viskaaminen jaloilleni tai maahan. Taisi olla oire palkan puutteesta. Kata kuitenkin otti kaikissa noudoissa ilman käskyä kapulan uudelleen maasta ja ojensi minulle. Aika hermoja raastavaa miettiä, annanko uuden käskyn vai en... kisahermo piti tällä kertaa. Tasamaanouto muuten suht ok, kapulasta vain tuli jalkaani mustelma ;) Metrinen este noutoineen muuten hyvä, mutta takaisin kierrettiin ja viskottiin kapulaa. Aalla tuli esiin toinen ihan uusi juttu. Kata ei kiivennyt ekalla käskyllä. Tarvittiin oikein käden heilautus, ennen kuin Kata lähti kiipeämään. Kapulan haku ok, sitten unohtui vauhdinotto ja hetken esteen juurella ihmeteltyään kiipesi suunnilleen ilman vauhtia aan ylös kapula suussa! Upeeta.

Eteenmenoon olen tyytyväinen. Tottamooses olisi voinut olla suorempi mutta se oli hyvävauhtinen ja ekalla käskyllä maahan, jee jee.

Maastopisteet 196, tottelevaisuus 75, yhteensä 271 p, 1-tulos, JK1, 1-sija.

Tottiskuvat Anna Sinerheimo.

4 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Onnittelut koulutustunnuksesta ja voitosta! Hyvä Kata!

Tanja kirjoitti...

Hurjasti onnea taitaville jäljestäjille koko "pöydän putsaamisesta"!!!
Mahtavaa osaamista :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut vielä tätäkin kautta taitaville!

- Pia ja ylpeä Hertta-mamma -

kehveli kirjoitti...

Onnittelut Kata ja Sirpa!