sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Katalle tokossa avoimen ykköstulos :)

Tänään koitti se suuri päivä, kolmen vuoden tauon jälkeen eka toko-koe. Koe oli Varsinais-Suomen Kennelpiirin Piirinmestaruus koe, johon osallistuimme Koirakerho Tassujen joukkueessa. Yksilötasolla kisat käytiin ylimmässä luokassa (jossa me siis emme vielä ole).

Keli oli kovaa tuulta lukuunottamatta ihan mukava. Jostain syystä kokeen tulostaso jäi aika vaisuksi. Piirinmestaruuskokeet yleensä ovat olleet syksyllä, joten olivatkohan kaikki vielä talviterässä? Toki on todettava, että tuomarit olivat tänään hyvin tiukkoja, pisteitä ei todellakaan saanut ilmaiseksi ja välillä ei kyllä edes tajunnut, mistä pistevähennykset tulivat.


Paikallaolo oli ensimäisenä liikkeenä, kahdessa ryhmässä. Ekassa ryhmässä yksi koira nousi ja lähti ahdistelemaan vieruskaveria sillä seurauksella, että vain yksi koira jäi paikoilleen ja muuta painelivat ympäri kenttää... uusinnassa osa koirista nousi. Nuo on hyvin kurjia tilanteita, saattaa tulla koulutukseen paljon takapakkia, kun koiran luottamus turvalliseen paikallaoloon häviää.

Avoimen luokan paikallaolossa ohjaajat menevät piiloon, jossa odotellaan 3 minuuttia. Vähän ennen ajan loppumista liikkeenohjaaja tuli sanomaan, että ensimmäinen rivin koirista oli noussut seisomaan. Onneksi Kata oli ihan toisessa reunassa, eikä noussut koira ollut tuottanut sille liikaa häiriötä. Katallahan meni aikoinaan muutama kisa totaalisen pieleen, kun paikaltaan lähtevät koirat aiheuttivat hulabaloon kehässä ja sain tehdä hirveästi hommia, että sain paikallamakuun taas sujumaan. Mutta tänään sujui hienosti ja kymppi tuli.

Seuraaminen meni paremmin kuin hyvin :)

Muut liikkeet suoritimme viimeisenä koirakkona. Meillä meni valmistelut aikalailla nappiin ja sain Katan pidettyä sopivalla fiilikselle ennen omaa suoritusta. Seuraamisessa Kata oli oma upea itsensä, eipä ollut edes supertiukkistuomarillakaan muuta mahdollisuutta kuin antaa kymppi :) Palkkaamattomuus näkyi Katan suorituksissa ainakin omaan silmään selväsi ja sain kyllä olla tosi iisisti itse, jottei Kata "piksahda". Sitä ei parane taputella eikä kehua liiaksi.

Maahanmeno meni just niin kuin ajattelin sen menevän. Ekalla käskyllä Kata jäi istumaan mutta lisäkäskyllä onneksi tipahti alas asti. Luoksetulossa tuli sörssimistä jo jättötilanteessa. En anna jätettäessä koskaan käskyä mutta nyt olisi pitänyt, jotta ois jäänyt sählinki pois. Pysäytys meni pitkäksi ja vauhtiakin olisi saanut olla enempi. Tässä sitä treenattavaa tiedossa.


Seisominen muuten hyvä mutta pysähdys liian hidas. Noudossa kävi sitten itselle ihan äklötyhmä moka. Unohdin oman kapulan autoon (pöljä idiootti). Jouduimme käyttämään järjestäjien kapulaa ja videolla näkyy Katan virheet; hidas nosto ja vielä tipauttikin kerran. Omaa kapulaa ei kyllä tiputella.

Mutta oi sentään, kyllä meidän kaukokäskyt onnistuivat upeasti. Niin vain meidän jumiutumisliike sujui kuin vettä vaan ja Kata vaihtoi kaikki liikkeet vauhdikkaasti. Tuomari taisi havaita liikaa liikehdintää, kun antoi "vain" ysin.


Hyppy olisi ollut aivan täydellinen suoritus, jos Kata ois edestäni siirtynyt yhdellä käskyllä perusasentoon. Tässä vaiheessa tajusin, etten ole tuota sivulletuloa ottanut tänä vuonna kertaakaan, öhöm, oisko pieni treenin paikka tähänkin kohtaan poikaa...

Saimme tuomarilta suorastaan ylistävän loppukehun (ei uskoisi collieksi -tyylinen) ja yhteisvaikutus 9,5. Tuloksena oli just ykköstulos 161,5 pinnaa - jipii. Toinen koirakko sai samat pisteet kuin me. Kukaan ei muistanut, mitkä liikkeet laitettiin vertailuun, jotta voittaja selviää. Tätä saatiin sitten jännittää ihan loppuun asti. Jos tulee sama lopputulos, vertailuun laitetaan liikkeet seuraaminen, luoksetulo ja yhteisvaikutus. Katalla luoksetulo oli sen verran huono, että toiseksi jäätiin. Tiedän kyllä aika monta kohtaa, mitkä olisivat voineet mennä puolipistettä paremmin, jolloin oltaisiin voitettu suoraan ;)

Ilahduttavasti Tassujen joukkue sijoittui joukkuekisassa kolmanneksi (8 joukkuetta). Hyvä me :)Pisteet (suluissa liikkeen kerroin)
BH JK2 Pim Bulan Williruusu

Paikallaolo 10 (3)
Seuraaminen 10 (2)
Maahanmeno 7 (2)
Luoksetulo 5 (3)
Seisominen 8 (2)
Nouto 7 (2)
Kauko-ohjaus 9 (3)
Estehyppy 8 (2)
Kokonaisvaikutus 9,5 (1)

Yhteensä 161,5p. YKKÖSTULOS :)

Tuomari Ralf Björklund.

Seijan ottamia ihania kuvia koepäivästä

Paikallaoloa lukuunottamatta koko kokeemme filmillä.


Tässä vielä ihana posetuskuva kisapaikalta. Kuvassa meidän lisäksi Katan lapsenlapsi Fiona (Arttulan Öili Tuliruusu).


Kiitos kaikille asianosaisille kuvausavusta, treenivinkeistä ja kivasta päivästä :)

Ei kommentteja: