maanantai 21. heinäkuuta 2008

Huldasta Suomen Muotovalio :)

20.7. Ylivieskan KV näyttelyssä Arttulan Fatima eli Hulda sijoittui narttujen toiseksi, sai vara-cacibin ja viimeisen sertinsä ja tuli näin hienosti Suomen Muotovalioksi! Paljon onnen Hulda ja Marita! Hulda on nyt kuudes Arttulan muotovalio.

Kaikki tähän astiset muotovaliot ja valioitumisvuosi:

FIN MVA BH JK3 PERA-A Arttulan Alkuvoima " Kino " - 2002
FIN MVA BH Arttulan Briljanttipimu " Solina " - 2005
FIN MVA JV-05 V-05 PMJV-05 Arttulan Cocco The Jussi " Albin " - 2007
FIN & EST & BLR MVA Arttulan Diilitippi " Hippi " - 2007
FIN MVA Arttulan Discohile " Naska " - 2008
FIN MVA REK1 Arttulan Fatima " Hulda " - 2008

lauantai 19. heinäkuuta 2008

Solina jälleen VSP

Tänään olimme näyttelyssä Ypäjällä. Sää oli mielenkiintoinen; vettä saavista kaatamalla ja pistävää aurinkoa vuoronperään. 21 sammaria oli ilmoitettu. Hippi jatkoi vakuuttavaa PU2 sarjaansa ja Solina voitti hienosti kaikki nartut! Pirtsakka Iida ei ollut tuomarin mieleen, kuten ei Elli junnuissakaan. Iidan tyttö Hulda metsästi viimeistä sertiä, joka ei jäänytkään kovin kauas.

FIN & EST & BLR MVA Arttulan Diilitippi VAL ERI1 PU2
Arttulan Kaikist Kaunein JUN H
Arttulan Fatima AVO ERI1 VARA-SERT (PN5)
FIN MVA BH Arttulan Briljanttipimu VAL ERI1 PN1 VSP
FIN MVA BH Ikiliikkujan Mary Lee VET EH1

Solina nättinä. Iidan lapsi tämäkin.
FIN MVA BH Arttulan Briljanttipimu

keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Karjaan kuulumiset

Karjaan näyttely 13.7. Näytillä oli neljä kasvattiani ja Iidu-mummeli. Sammareita oli ilmoitettu 34 kpl (osa oli poissa) ja kaikenkaikkiaan olen oikein tyytyväinen meidän poppoon tuloksiin. Solina oli hienosti narttujen neljäs.

Arttulan Gladiaattori JUN ERI2
FIN & EST & BLR MVA Arttulan Diilitippi VAL ERI3
Arttulan Herhiläinen JUN EH2
FIN MVA BH Arttulan Briljanttipimu VAL ERI2 PN4
FIN MVA BH Ikiliikkujan Mary Lee VET ERI3

Arttulan kasvattajaryhmä KASV2 KP

Kasvattajaryhmän arvostelu oli mukavaa luettavaa, kun ryhmä koostui neljästä eri yhdistelmästä: Nice breeder's class, blending well together. Good head types, strong bodies and sound movement. They're a credit to the breeder.

Tässä olemme "hiukan" karvattoman Hipin kanssa kehässä. Kuvasta kiitos Markku Poskiparta.
meikäläinen ja FIN&EST&BLR MVA Arttulan Diilitippi

Osaperhepotretti

Viime perjantain tottistreeneissä saimme otettua hienon yhteispotretin Arttulan ekan bortsupentueen sisaruksista emänsä kanssa. Pennut ovat nyt 8 kuukauden ikäisiä. Kaikkia sisaruksia ei sentään kuvaan saatu mutta kolmekin on oikein hyvä määrä :)

Vasemmalla istuu pentujen emä Oakmeadow Nice Case "Helmi", sitten nartut Arttulan Loistava "Nova" ja Arttulan Liitomiina "Zani" sekä uros Arttulan Lennokas Kaveri "Bono". Kuvasta kiitos Tanjalle.
Helmi ja Helmin lapset

keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Iidu-mummu 10 vuotta

Arttulan kennelin kantanarttu FIN MVA BH Ikiliikkujan Mary Lee täyttää tänään uskomattomat 10 vuotta. Aika on rientänyt kovaa vauhtia. Ei todellakaan tunnu, että siitä olisi niin kauan aikaa, kun Iida tuli meille.

Iida on täyttänyt kaikki sille koskaan asettamani toiveet ja tavoitteet moninkertaisesti. Iida on ollut ihana ystävä, monipuolinen harrastuskaveri, kaunis näyttelykoira ja upea jalostuskoira. Voiko enempää edes toivoa?

Paljon Onnea ikinuorelle Iidalle halien kera ja pitkää ikää <3
FIN MVA BH Ikiliikkujan Mary Lee, 10 vuotta

Kata The Jälkikoira

29.6. pidettiin ystävyysottelu palveluskoiralajeissa Koirakerho Tassujen ja Salon Seudun Palveluskoiraharrastajien välillä. Kata aloitti oman jälkikoiran uransa tässä kokeessa.

Aamulla ensimmäiseksi pääsimme maastoon, tottiksen ollessa puolen päivän jälkeen. Maasto-osuuden aloitimme esineruudulla, jossa Kata oli päivän ensimmäinen suorittava koira. Löydettävänä oli kolmesta esineestä yksi ja aikaa käytettävissä 5 minuuttia. Kata työskenteli vauhdikkaasti ja hyvällä motivaatiolla koko käyttämänsä etsintäajan. Se tuli erinomaisesti kutsusta luokseni ja lähti sinne minne sen lähetin. Esinekin löytyi. Pisteitä saimme 28. Tuomari sakotti 2 pinnaa, koska Kata poistui alueelta pari kertaa (muutaman metrin ylitykset vasemmasta sekä takareunasta).

Jälkimaasto oli muuten hyvää metsikköä, alussa vain oli juuri sellaista ällörisukkoa, johon aina kisoissa joudun... Kata lähti aavistuksen vinosti janalle mutta se ei kuitenkaan haitannut varsinaisesti jäljen etsintää, sillä jälki lähti todella alusta janalta, alle kymmenestä metristä. Ehkäpä tästä syystä Kata ensin ylitti jäljen mutta palasi samantien ja lähti heti oikeaan suuntaan. Alkujäljestäminen oli Katalle tyypillistä eli turhan epätarkkaa ja näin ollen kaksi ensimmäistä keppiä jäi löytymättä. Alun huolimattomuuden jälkeen työskentely parani Katan normaalille, hyvälle tasolle ja loppu jälki sujui kauniisti jäljestellen. Kata ilmaisee kepit maahan menemällä ja ilmaisut onnistuivat mallikkaasti. Viimeistä keppiä jouduimme hieman hakemaan mutta löytyihän se. Saldona siis 4 keppiä.

BH Pim Bulan Williruusu
Olimme jäljen ainoa alokasluokan osanottaja ja tottisparina meillä oli ainoa avoimen luokan jälkikoirakko. Kata meni ensimmäiseksi paikallaoloon. Yllättäen Kata nousi paikallaolossa ilmeisesti ampumisen jälkeen ja suoritti "hienon" seisomisen. Tottisparin suoritettua omat liikkeensä vaihdoimme paikkoja.

Ensimmäisenä liikkeenä oli vapaana seuraaminen. Se meni todella upeasti, Kata oli mahtavassa vireessä ja seurasi just niinkuin pitääkin; oikealla paikalla ja ihanalla, katkeamattomalla kontaktilla häntä heiluen. Ampumista Kata ei edes huomannut. Niin innokkaasti Kata seurasi, että unohti perusasennon pysähdyksessä, samoin henkilöryhmä olisi voinut olla parempi. Ehkä itsekin menin hieman liian kovaa ryhmässä? Liikkeestä istuminen oli täydellinen. Liikkeestä maahanmeno oli täydellinen (joskin Kata irtosi sivusuunnassa linjasta), josta luoksetulo oli nopea ja eteenistuminen tiivis, perusasento jäi vähän vajaaksi.

Tasamaanouto oli hieno ja vauhdikas. Luovutus oli hiukan levoton ja perusasento taas vajaa. Hyppynouto suoritetaan metrin korkuisen esteen yli ja noudettava, tasamaanoudossakin käytettävä kapula painaa 650 g. Jostain kummallisesta syystä tuomari valitsi omaksi seisomispaikakseen hyppyesteen ja A-esteen välin. Toki kuuluisi harjoitella kaikenlaisia häiriöitä mutta ei kyllä ikinä ole tullut mieleenikään laittaa ketään seisomaan näiden esteitten väliin! Niinpä kävi niin, että Kata kyllä lähti komealla loikalla esteen yli ja haki kapulan mutta sipsutteli sitten häntä pystyssä tuomaria morjestamaan ja tämän jälkeen toi kapulan minulle. Justiinsa. Arvata saattoi, että A-estenoudon kanssa kävi aivan samalla tavalla eli Kata kiersi takaisin tullessa.

Viimeisenä liikkeenä oli eteenmeno, joka meni aivan pyllylleen. Tämä liike on meillä vielä "hiukan" vaiheessa mutten kyllä ollut tajunnut, että se on näin keskeneräinen. Eteen-käskyn jälkeen Kata juoksi suoraan ehkä kolme metriä (jos niinkään paljon) ja alkoi pyöriä kuin väkkyrä ja katseli kurkkupitkänä ympärilleen, että missäs se palkka oikein on? Aikansa kirmailua katseltuaan tuomari antoi maahan-käskylle luvan. Kata meni vasta toisella maahan. Hehhe, eipä paljoa enempää voisi liike mennä pieleen.

Maastopisteet 155, tottis 63, yhteensä 216 pistettä. Koulutustunnus jäi siis kiinni tottiksesta. Eipä hätää, vain pientä hiontaa tottikseen niin se on siinä :)

Järvenpää 29.6.

Järvenpään näyttelyssä esillä olivat Hippi ja Milo. Molemmat saivat erinomaisen sekä sijoittuivat luokissaan toiseksi. Paras uros -sijoituksia ei tällä kertaa kuitenkaan herunut. Kiitos Marikalle poikien laittamisesta ja esittämisestä <3

Arttulan Eilisen Haiku AVO ERI2
FIN & EST & BLR MVA Arttulan Diilitippi VAL ERI2

Milo ja Marika kehässä
Arttulan Eilisen Haiku

maanantai 7. heinäkuuta 2008

Solina upeasti VSP :)

Järvenpään näyttely 28.6. Tuomari oli kertakaikkisen tiukalla tuulella ja päivän väri olikin sininen... Esillä oli 6 Arttulan sammaria, joista osa ei aivan ollut tuomarin mieleen. Päihin olisi toivottu parannusta ja muutoinkin nuoret koirat olivat keskeneräisiä (yllättävää...) Nelli ja Kuutti olivat ensimmäistä kertaa näyttelyssä mutta se ei koirissa paljoa näkynyt ja molempien esiintyminen meni tosi hienosti.

Onneksi Hippi ja Solina hiukan pitivät kennelin mainetta yllä, ja kyllä Ellin junnuluokan ainoa EH oli hieno juttu. Vain kaksi narttua sai ERIn, joten Solinan narttujen voitto oli varsin ihana asia.

Arttulan Gladiaattori JUN H
Arttulan Hittituote JUN H
FIN & EST & BLR MVA Arttulan Diilitippi VAL ERI2 PU2
Arttulan Herhiläinen JUN H
Arttulan Kaikist Kaunein JUN EH1
FIN MVA BH Arttulan Briljanttipimu VAL ERI1 PN1 VSP

Solina, narttujen paras.
FIN MVA BH Arttulan Briljanttipimu
Naskan tyttö Nelli.
Arttulan Herhiläinen
Hippi on vielä hiukan kesäturkissa mutta näkyypä hienot liikkeet paremmin :)
FIN&EST&BLR MVA Arttulan Diilitippi
Kuutti eli Kude, Naskan komea poika
Arttulan Hittituote
Gladu kertoo tässä, mitä mieltä hän on päivän tuomarista
Arttulan Gladiaattori