perjantai 26. joulukuuta 2008

Joulun aikaa

Koirataloudessa joulunaika sujuu samalla kaavalla, kuin normaaliarkikin. Ihania kuvia koirista ja valkeasta joulusta olisin räpsinyt runsain mitoin mutta eipä niitä saanut, koska meillä lunta on noin millin verran. Näin ollen kamera oli kaapin pohjalla ihan käyttämättömänä monta päivää. Onneksi on kuitenkin aste - pari pakkasta niin joulusiivous ei heti mennyt hukkaan kuratassujen toimesta.

Jouluna saa syödä herkkuja mahan täydeltä, näin pysyy mielikin pirteänä ankeasta kelistä huolimatta. Kärkölän tontut kävivät tänään tuomassa Joulupukin vahingossa heille viemät herkut (hajamielinen pukki!). Herkkukori minulle ahmittavaksi ja ihanat omat joulupussukat kaikille laumani koirille :) On siinä ollut tonttupoloisella vääntäminen, kun on askarrellut nämä ihanat herkkupussit kokoon!

Sammarivauvat ovat noin 3½ viikon ikäisiä ja pentulaatikon laidan yli tullaan ihan väkisin.
Ny mä tuun, pois alta!
Colliepipanat ovat puolentoista viikon ikäisiä ja keskittyvät vielä syöntiin ja nukkumiseen.
Rotanpoikia kippurassa

sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Arttulan kennel BIS2 kasvattaja Messarissa!

Iik, iik ja vielä kerran iik! Ei riitä sanat kuvaamaan fiiliksiä, kun 14.12. Helsingin messukeskuksen Voittaja 2008 -näyttelyssä Arttulan kennelin kasvattajaryhmä oli ensin ROP-ryhmä ja parhaan kasvattajaryhmien kisassa peräti BIS2. Ei sitä villeimmissäkään kuvitelmissa voinut ajatella, että ihan oikeasti voisi käydä näin!

Sattuneesta syystä en koko messariin edes päässyt vaikka Dessa oli puunattu upeaksi ja auto pakattu valmiiksi lähtöä varten! Niinpä kasvattajan urani tähtihetki jäi näkemättä, yhyy. Upeat palkinnotkin sain vasta muutaman päivän kuluttua. Vaan kyllä siinä riittikin ihmettelemistä ja ihastelemista, sen verran komeita puupohjainen plakaatti ja kiiltävä rusetti olivat!

Alla olevassa kuvassa kärsii seurassani Hippi, komeuden huippu, joka oli mukana uroksista koostuvassa kasvattajaryhmässäni.

Ja tässä sitten "syntipukki", jonka vuoksi mittelöt jäivät väliin. Kata päätti aloittaa synnytystouhut kolme päivää etuajassa. Ei siinä tokikaan muu auttanut, kuin jäädä kotiin istumaan pentulaatikon laidalle vaikka kuinka olisi tehnyt mieli lähteä messariin! Katan synnytys sujui ongelmitta ja rouvanen sai aikaiseksi kolme poikaa ja kolme tyttöä.

Näin kauniissa kunnossa oli Dessa (Arttulan Humina). Tuomari oli jakanut junnunartuille vain yhden erin, nyt jäi tietenkin kaivelemaan, mitä tuomari olisi pitänyt Dessasta...

Näyttely sujui Arttulan osalta muutenkin varsin kivasti. Sisarukset veivät pentujen palkinnot ja kaksi aikuisista sijoittui luokissaan!

Arttulan Nasta Lautaan PEK1 KP ROP-pentu
Arttulan Nokkela PEK1 KP VSP-pentu
Arttulan Gladiaattori JUN H
Arttulan Eilisen Haiku AVO ERI1
Arttulan Erikoispainos AVO EH
FIN MVA JV05 V05 PMJV05 Arttulan Cocco The Jussi VAL ERI4
KANS&FIN&EST&BLR& LT& LTU&BALT MVA Arttulan Diilitippi VAL ERI

Arttulan KASV1 KP ROP-kasv BIS2-kasv

sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Demi The Agilitykoira

Nyt on sitten tehty uusi aluevaltaus Demin kanssa. Koirakerho Tassut järjesti mölliagility-kisat tänään ja koska virallinen mölliagikoira Kata on parhaillaan äitiyslomalla, pääsi Demi ilostuttamaan itseänsä (niinhän siinä tietty kävi).

Muistutettakoon, etten tosiaan siis harrasta agia enkä treenaa sitä. Joskus otan kyllä koiran kanssa agility-esteen, jos sellainen sattuu treenikentällä sopivasti nököttämään. Tämä tokikin näkyy lopputuloksessa :) Mutta onhan tuo oikeasti tosi kivaa juosta koiran hidasteena esteitten lomassa. Tuli taas samalla todistettua, miten etana sitä on, kun koiraan vertaa ihan vain juoksuvauhdissa. Saati, kun on erittäin nopeasti kaikkeen reagoiva koira ja ohjaaja sekunttikaupalla myöhässä käskyineen.

Meikäläisen agilityura keskittyykin lähinnä pisteitten keruuseen, kun muut yrittävät niitä välttää, hehhe. Mutta, radalla oli tänään esteitä, joita Demi ei ollut ikinä nähnytkään, silti suoriuduimme radasta pelkillä ratavirheillä - ei tullut yhtään hylkyä :) Pisteitä tuli kaiken kaikkiaan 142,88. Ihanneaika oli 60 sekuntia, kun meillä radan suorittaminen vei 2 minuuttia ja melkein 18 sekuntia. Loistavaa sanon minä.

Uskokaa tai älkää - Demi voitti maxien möllisarjan, wow wow woo! Voitte sitten miettiä, miten surkeita ne muut oli (tai miten monta niitä oli).

Hieno Agilitykoira Demi Demppanen

keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Igorin päivä Hesassa

Kaapelitehtaan pentunäyttely Helsingissä 30.11. Kasvattini Igor oli hienosti rodun paras pentu ja sijoittui jälleen ryhmässä upeasti, tällä kertaa kolmanneksi. Ikää Igorilla viikon vajaa 7 kk.

Arttulan Nasta Lautaan PEK1 KP ROP RYP3

Igor ja iloinen ilme :)
Arttulan Nasta Lautaan
Arttulan Nasta Lautaan

Quu-pentue syntyi

Lauantaina 29.11. aamuyöstä kello kolme Naska aloitti synnytyksen ja puolentoista tunnin aikana maailmaan putkahti 4 pientä samojedivauvaa. Yksi uros ja kolme narttua oli loppusaldo. Kaikki sujui hyvin. Nyt ei muuta kuin aivonystyrät sauhuamaan ja keksimään Q-kirjaimella alkavia nimiä...

Pentujen emä siis FIN MVA Arttulan Discohile ja isä Arttulan Gladiaattori. Lisätietoja löytyy kotisivuilta.

Q-pentue