tiistai 21. huhtikuuta 2009

Näyttelyturnee meni huiman hienosti

Yhdistetty mökkilomanäyttelyviikonloppu 17. - 19.4. Perjantaina aamupäivästä pakkasin autoon Demin ja Dessan ja huristelin Kärkölään, josta otin kyytiin Merjan ja Gladun. Seuraava etappi oli Lahti, josta noukimme matkalle mukaan Igorin.

Ajelimme Outokumpua kohden. Matkalla kohtasimme varsin mielenkiintoista keliä. Meillä oli kevät siinä vaiheessa, että ruoho alkoi jo vihertää mutta mitä ylemmäs ajelimme sen talvisemmaksi sää kävi. Sinänsä ajokeli oli hyvä vaikka välillä tuli räntää ja lunta. Saavuttuamme majapaikkaamme oli aivan talvi korkeine hankineen.
Tauon paikka
Mökkimme oli ihan luksusta, kaikilla mukavuuksilla - kyllä kelpasi olla ja nauttia olosta. Illalla aika meni nopeasti ja pimeys ehti maille ennen kuin hoksasin ottaa mökistä kuvia ulkoa päin. Päätimme siis ottaa niitä aamusella. Maisemakin oli nimittäin hieno, mökki oli aivan järven rannalla. Kuinkas siinä sitten kävikään, aamulla oli sen verran kiire lähteä näyttelypaikalle, että koko kuvaaminen harmittavasti unohtui.
Demi ja Gladu
Lomalla
Näyttelypäivän sää oli hyvin kylmä ja erittäin tuulinen ja luntakin saimme ihan vaakatason tyyliin. Näyttelytoimikunta teki aikamoisen mokan tuupatessaan osan roduista ulkokehiin sillä kelillä. Sammareiden kehä siirtyi päivällä sisätilohin, siksi tuntuikin käsittämättömältä, että kehämme arvosteltiin ulkona, kun kuitenkin sisäkehä oli olemassa. Kehä oli todella epätasainen ja paikoin jäinen, siinä ei pystynyt juoksemaan ollenkaan sitä vauhtia, mitä olisi pitänyt ja vastatuuli piti osaltaan huolen vauhdin hurmasta (tai sen puutteesta).

Onneksi sammarit eivät säistä ole moksiskaan, varmaan viihtyivät mainiosti vilpoisessa ilmassa. Kito-poika aloitti sammarikehän pennuissa ja olikin oikein hienosti ROP-pentu.
ROP-pentu Arttulan Pakiton
Tuomari ihastui Igoriin ja kehui sitä erittäin lupaavaksi. Sen verran kovasti tuomari lopulta tykästyikin Igoriin, että sijoitti 11 kk:n ikäisen junnupojan peräti Rodun Parhaaksi ja eka sertikin sieltä tulla tupsahti. Vautsi vau. Säkämittaa muuten Igorille saatiin 57 cm eli uroksen ihannekorkeus.
ROP Arttulan Nasta Lautaan
Näin Igorin täysveljen Rafun nyt ensimmäistä kertaa livenä sen jälkeen, kun se pikkuisena lähti maailmalle. Ja kyllä siitä olikin komea nuorimies kasvanut. Rafun ensimmäinen näyttelyesiintyminen meni hienosti ja Rafu sijoittui urosten kolmanneksi.
Arttulan Neronleimaus PU3
Tästä kuvasta nyt ehkä saa jonkinlaisen hitusen verran käsityksen säästä. Koirakin on niin oudon näköinen, että hyvä kun tunnistaa (Igor) . Ja se tuuli ei tosiaan ollut leuto kevättuuli vaan ihan myrskyn mitoissa se oli.
Kiva ilma joo-o
Gladusta ei tullutkaan yhtään kunnon kuvaa. Gladua tuomari piti pienenä ja siksi EH.

Dessa ei esiintynyt ollenkaan, meillä meni juoksu ihan pieleen, kun en päässyt tarpeeksi kovaa. Olisi pitänyt olla piikit kengissä, jotta olisi ollut pitoa. Lisäksi Dessaa otti jokin päähän ihan pirusti ja sen oli pakko pitää meteliä. Plääh. Jossei ole vielä käynyt selväksi niin tässä vaiheessa halusin vain johonkin kauas pois lämpimään.
Arttulan Humina
Ja sitten Demi - kuukausi sitten Tampereen 74 sammarin joukosta paras - sai sinisen nauhan. Tiedä sitten, olisiko pitänyt itkeä vaiko nauraa. Mutta ei mennyt Deminkään esiintyminen ihan putkeen, kyllä harmittaa tosissaan huono kehä ja kova vastatuuli. Tuomari mittasi molemmat tyttelit alle keskikokoisiksi. Senttejä en tiedä, tämä luki arvostelussa. En kyllä kumpaakaan ole koskaan pitänyt mitenkään pieninä. Kasvattajaryhmäni sai KP:n ja tuli toiseksi. Tulokset löytyy tekstin lopusta.
Arttulan Eloisa
Ryhmäkehät alkoivat iltapäivällä, onneksi sisätiloissa sentään. Igor oli kuin vanha tekijä ja esiintyi mallikkaasti. Olimme harjanneet Igorin luonnollisestikin ennen ryhmäkehän alkua huolellisesti ja kehän loputtua (Igor ei sijoittunut) rotutuomari tuli toteamaan, että miten ihmeessä tämä sama koira näyttää täällä sisällä näin upealta :) Olisipa hän tuomaroinut ryhmänkin ;)
ROP Arttulan Nasta Lautaan
Ryhmäkehän jälkeen koirut autoon ja nokka kohti Jämsää, jossa seuraavan päivän näyttely pidettiin. Oli hyvä sää ajella, liikenne sujui rauhallisesti ja seura oli mukavaa. Koiratkin matkustivat tyytyväisinä. Oheisessa kuvassa noin kuuden viikon varusteiden takaa näkyy hienot huippukoiramme, ylärivissä Igor, alhaalla Gladu, Dessa ja Demi.
Upeat sertikoirat reissussa
Majoituspaikkamme sijaitsi hiukan Jämsän alapuolella. Ja voi sentään, että oli taasen hieno mökki meillä. Outokummussa koiria suojasi sotkuilta lumi, täällä oli ihana metsäpohja ja näin koirat pysyivät puhtaana koko reissun ajan.
Upea majoituspaikkamme

Jämsän tuomari piti varsin tiukkaa linjaa. Pennuista vain narttu sai KP:n. Kito olisi kyllä KP:n ansainnut samoin toinen urospentu. ERIä jaettiin uroksille vain kaksi. Igor sai EH:n, tämä tuomari toivoi lisää kokoa poitsulle... Ihastuttavasti Gladu sai toisen ERI nauhoista ja iloksemme Gladusta tuli Paras Uros ja toinen serti oli tosiasia, jee. Lisäksi Gladusta tuli VSP, hienoa.
VSP Arttulan Gladiaattori
Nartuille jaettiin vain kolme ERIä. Tämä tuomari ihastui kovasti molempiin mun tyttöihin ja molemmat saivat hyvät arvostelut. Dessa voitti nartut ja sai toisen sertinsä. Demi tuli toiseksi ja sai vara-sertin. Jälkeenpäin tuomari sanoi, että olisi laittanut Demin ykköseksi, jos sillä olisi ollut Dessan pää :) Demppanen kun nyt on vähän sellainen aavikkokettu naamastaan.
Arttulan Eloisa PN2 VARA-SERT
Dessa siis skabasi roppikehässä Gladua vastaan. Aika kivaa noin niinku kasvattajan näkökulmasta, kun omat kasvatit kilpailevat keskenään paremmuudesta. Dessa voitti tällä kertaa. Ihana yllätyksien yllätys oli, kun Dessa sijoittui iltapäivällä ryhmäkehässä kolmanneksi!
ROP RYP3 Arttulan Humina
Tuomari piti myös kasvattajaryhmääni tasokkaana ja Arttulan ryhmä oli ROP ja kaiken kukkuraksi kruunasi tämän viikonlopun olemalla BIS3 ryhmä! Aivan uskomaton lopetus turneelle.

Kaiken kaikkiaan näyttelyturneelomailu oli kiva kokemus. Ehkä jonkun mielestä tämä viikonloppu ei kuulosta lomalta yhtään mutta kyllä vain se sitä oli. Mukavaa oli tavata tuttuja ja ihastella omia kasvatteja. Merjalle iso kiitos seurasta, Mialle kiitos Igorin lainasta, Kreetalle ja Julialle esitysavusta (ilman teitä olis oltu pulassa!) Rafulle ja Kitolle kiitosrapsutukset tottamooses myös.

Tämmöinen satsi palkintoja minulla oli raahattavana kotiin sunnuntailta.
Jämsän palkinnot
Tässä vielä viikonlopun tulokset Arttulan osalta:

Lauantainen Outokumpu:

Arttulan Pakiton PEK1 KP ROP-pentu
Arttulan Nasta Lautaan JUN ERI1 PU1 SERT ROP
Arttulan Neronleimaus JUN ERI2 PU3
Arttulan Gladiaattori AVO EH3
Arttulan Humina NUO EH1
Arttulan Eloisa AVO H
Arttulan kasvattajaryhmä KASV2 KP

Sunnuntainen Jämsä:

Arttulan Pakiton PEK2
Arttulan Nasta Lautaan JUN EH1
Arttulan Gladiaattori AVO ERI1 PU1 SERT VSP
Arttulan Humina NUO ERI1 PN1 SERT ROP RYP-3
Arttulan Eloisa AVO ERI1 PN2 VARA-SERT
Arttulan kasvattajaryhmä KASV1 KP ROP-kasv BIS-3-kasv

"Hauska" yksityiskohta on, että eri koirat pärjäsi eri päivinä ;)

4 kommenttia:

Mia J kirjoitti...

Minusta oli ihanaa lukea teidän turneesta! Siis kyllä se Outokummun sää vaikutti aika kaamealta, jos tuosta laittaisikin kuvan ja lähettäisi terveisinä järjestäjille, voi hyvänen aika mikä myrsky!
Ja kuinka hienot mökit teillä olikaan; ens kerralla pitää järjestää niin että itsekin pääsee mukaan : )
Onnittelut vielä tätäkin kautta voitokkaasta viikonlopusta!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavat onnittelut aivan super-viikonlopusta :)

t:Anitra

Arthur iskä :) kirjoitti...

Arthur iskä onnittelee tytärtään tosi hienosta näyttely menestyksestä ja tietysi muille myöskin onnittelut teillä tais olla oikeen kunnon meno päällä :)

T. Maikku ja Arthur ja kaikki muut perheessä liittyy myöskin onnitteluihin :)

Mia kirjoitti...

Onnea kasvattien tasaisesta menestymisestä keskimäärin reissussa. Kaikilla kotiintuomisia, eikös se ole tarkoituskin. ;)

Meillä oli lauantaina näyttely Mikkelin nurkilla ja hui kauhea millainen ilma oli!!! Aurinko kyllä paistoi, mutta tuuli oli aivan järkyttävä! Meillä piti kehän olla ulkona, mutta näyttelyjärjestäjät olivat tehneet hyvän päätöksen ja siirtäneet kehät sisälle! Onneksi! Hui, jo pissatuksesta tuli kylmä!