lauantai 21. maaliskuuta 2009

Jakki kevätauringossa

Tänään pääsi pesuun ja puunaukseen alkuvuodesta Arttulaan muuttanut Vattnadals Jack Big Zwee eli Jakki. Pohjavillaa lähti ihan mahdoton määrä mutta näyttää tuohon koiraan jokunen karva vielä jääneen. Vaan niin komea uroshan sieltä kuoriutui, että voi hitsi. Koska sääkin oli upea oli pakko kaivaa kamera esiin ja ottaa ensimmäiset oikeat "edustuskuvat" Jakki-pojasta. Aurinko oli kyllä todella lämmin ja meidän kahden sentin lumikerros on varmasti aika nopeasti historiaa, joten kohta saan hyvästellä valkoiset koirat (tervetuloa vaan kurakelit...)
Hiano
Topakkana
Niin kiire ei ole poseerata, etteikö välillä ehtisi käydä vähän tyttöjäkin vikittelemässä :)
Jakki ja Congo
Sitten vähän venuutetaan.


Söpistelyä (eiku urosteluako sen piti olla...)


Niin rankkaa oli, että ihan väsy tuli.

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Demin loistokas näyttelypäivä Tampereella

Tampereen KV näyttely pidettiin 14.3. Minun ja ehkä monen muunkin ihmetykseksi Arttulan Eloisa " Demi " otti ja voitti sammarit - WAU !! Sammareita oli ilmoitettu 74 kpl, joten aikamoisesta saavutuksesta voidaan puhua. Arttulan sammarit tekivät osanottajaennätyksen, sillä niitä oli mukana ihanat 10 kpl. Kaikki kasvatit, ujouskohtauksen saanutta neitokaista lukuunottamatta, sijoittuivat luokissaan. Arttulan kasvattajaryhmä täydensi päivän ollen ROP-ryhmä. Tarkat tulokset löydät tekstin lopusta.
ROP SERT CACIB Arttulan Eloisa
Demin näyttelyura on ollut aika vaitonainen tähän mennessä, sen kanssa ei ole käyty kuin muutama kerta näyttelyissä ja viime vuonna ei kertaakaan... olen lähinnä vain odottanut, että Demi kasvattaisi kunnolliset jalkakarvat, kun se on aina näyttänyt vähän rimppakintulta vaikka onkin ihan hyväluustoinen. Pentujen jälkeen Demi on kasvatellut kaunista turkkia, joka ei vielä ole parhaimmillaan. Kinnerkarvat sille ei varmaan kasva koskaan... (niiden kasvuvoima on siirtynyt vissiin suoraan Demin korviin). Liikkunut Demi on aina hyvin kauniisti ja vaivattomasti - varmastikin liikkeittensä ansiosta voittokin sitten tuli.
Arttulan Eloisa
Kehän pyöriessä en ehtinyt kameraa edes kassista kaivaa, kun ihan pakko oli heilua harjan kanssa koko ajan ja juosta ympäri kehää sitten se loppuaika. Näin ollen kuvia on tosi huonosti, mikä on sinänsä todella harmillista. Demin kuvista iso kiitos Anna ja Janne, ryhmäkuvat on Merja napsinut mun kameralla. Esitin kuusi sammaria, suht ok taisi mennä kaikki, joukossa ihan aloitteleviakin koiria. Gladu osaa joskus heittäytyä hankalaksi esitettäväksi näyttämällä "keskaria" makupaloille ja kaikille muillekin houkutteluyrityksille. Nyt Gladu esiintyi oikein kivasti vaikka ei suostunutkaan syömään maukasta, grillattua kanaa... Sijoitus oli hienosti avoimen luokan toinen. Gladun kuva Taru Wahlsten.
Arttulan Gladiaattori
Kasvattajaryhmiä esitettiin neljä kappaletta ja voittajaksi kruunattiin Arttulan sammarit - toinen WAU !! Kuvassa kasvattajaryhmän koirat vasemmalta lukien Arttulan Eloisa, Arttulan Eilisen Haiku, Arttulan Diilitippi ja Arttulan Cocco The Jussi.
Arttulan ROP-kasvattaja
Aika hienosti Demi jaksoi esiintyä isossa kehässä vaikka päivällä oli jo mittaa vaikka muille jakaa. Ahneus on hyve, sen voimalla jaksaa vaikkei jaksaisikaan, heh. Ryhmäkisaan osallistuminen jäi kivaksi kokemukseksi tuomarin valitessa ihan väärän rotuisia koiria palkinnoille ;)
Arttulan Eloisa ryhmäkisassa
Tässä painellaan kasvattajaryhmänä tukka putkella isossa kehässä musiikin pauhatessa kaiuttimista. Kasvattajaryhmä pääsi jännittävästi jatkoon mutta sijoitusta ei tällä kerralla tullut.
Demi, Hippi, Milo ja Albin
Väsymys painoi koirien lisäksi kyllä jo esittäjiäkin ja jottei ihan pystyyn nukahtanut, piti kikatella kaikille pöhköille jutuille.

Ja sitten hienot tulokset. Suluissa luokan osallistujamäärä:

urokset
Arttulan Oikopolku PEK1 KP VSP-pentu (5)
Arttulan Mainoskatko JUN ERI4 (10)
Arttulan Nasta Lautaan JUN ERI3
Arttulan Eilisen Haiku AVO ERI1 (7)
Arttulan Gladiaattori AVO ERI2
FIN MVA JV05 V05 PMJV05 Arttulan Cocco The Jussi VAL ERI2 PU3 (7)
KANS&FIN&EST&BLR& LT& LTU&BALT MVA BLRV07 Arttulan Diilitippi VAL ERI1 PU2 VACA

nartut
Arttulan Nokkela JUN ERI1 (9)
Arttulan Eloisa AVO ERI1 PN1 SERT CACIB ROP (7)
Arttulan Fifi AVO EVA (ujouskohtaus)

Arttulan kasvattajaryhmä KASV1 KP ROP-kasv (4)

Suku on paras?
Tuomari osasi sijoittaa sukulaiskoirat esitettävistä koirista. Nimittäin kotosalla maanneen Congon lapsia olivat urosjunnujen kolmonen, avoimen eka ja toka, narttujunnujen eka ja avoimen eka (PN1) ja VSP-pentu on Congon lapsen lapsi. Urosten valioluokan ykkösen (PU2) pennut olivat urosjunnujen kolmas ja junnunarttujen eka. Valioluokan kakkosen (PU3) ja avoykkösen (PN1) pentu oli VSP-pentu. Junnu-urosten nelosen isoäiti on PU3:n emä. EVAn saaneen "hiukan" karvattoman sijoitus karvallisena olisi ollut kiva nähdä tällä tuomarilla, sillä junnunelosen emä oli sen sisko, joka siis oli myös PU3:n emä. Ja vielä PUkakkosen isoäiti on PUkolmosen ja EVAneidon äiti. Meniköhän kaikki oikein ;)

sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Kasvattitapaaminen ja Kino 10 vuotta

Kautta aikain ensimmäinen Arttulan kennelin kasvattitapaaminen järjestettiin eilen, kennelin juhlapäivänä. Tuolloin tuli kuluneeksi tasan 10 vuotta ensimmäisen pentueen syntymästä. Eka pentue oli australiankarjakoiria ja tästä pentueesta vielä mennä porskuttaa kaksi yksilöä, joista kotosalla komeilee Kino.

Kasvattitapaamiseen oli kutsuttu vain sammarikasvatteja, joita saapuikin ilahduttavan suuri määrä paikalle. Halukkaat saivat valjastaa sammarinsa ahkion eteen. Hienosti ensikertalaiset osasivat vetokoirahommat, verissähän tuo taipumus sammareilla pitäisikin olla.
Arttulan Fakta
Ohjelma oli varsin vapaata yhdessäoloa ja seurustelua - ja syömistä. Hienosti tuntuivat koirat tulevan toimeen keskenään niin kuin omistajansakin puheensorinasta päätellen. Merjan tekemä hernesoppa maistui todella hyvältä ja jälkiruoaksi saimme Tiinan taidokkaasti leipomaa lettutaikinaa paistajamestarin Harrin tarjoilemana ja tietenkin mansikkahillon kera.

Hieno tilaisuus järjestää möllitoko, sillä häiriötä oli runsaasti: oli yleisöä, koiria ja koirankakkaa kentällä (mikä oli se pahin häiriö). Möllitokossa oli mukana 4 potentiaalista, virallisten kisojen tasoista sammaria. Suoritettavana oli tokon alokasluokan liikkeet yhdellä seuraamisella (vapaana). Jätimme myös kertoimet pois pisteistä. Tulokset:
1. Arttulan Herhiläinen " Nelli " 72,5 p
2. Arttulan Fifi " Salli " 72 p
3. Arttulan Diilitippi " Hippi " 69 p
4. Arttulan Nokkela " Martta " 56,5 p
Hippi, Nelli, Martta ja Salli
Aika kului kuin siivillä mukavassa seurassa ja kaikilta tuli sama kommentti: Lisää näitä!! Ja kyllä varmasti järjestänkin, sen verran kiva oli tavata teitä kaikkia! Nyt mukana oli seuraavat Arttulalaiset kasvatit: Diilitippi, Eilisen Haiku, Fakta, Fifi, Friidu, Gladiaattori, Graniittikide, Herhiläinen, Muskelimimmi, Nokkela, Oikopolku, Oppipoika, Paukkurauta ja Pieni Vinkki.

Paljon kuvia kasvattitapaamisesta.

Jälkimainingit, eli kuvia vieraiden lähdettyä. Paljon kuvia synttärisankarista.

Lisää kuvia Marikan galleriassa.

Ja tässä synttärisankari FIN MVA BH JK3 PERA-A TOKO-EVL Arttulan Alkuvoima " Kino ". Reipas Kino, siinä ei näy ikä vielä yhtään, se painelee mennä ihan samaa vauhtia kuin nuorena poikana ja on pysynyt terveenä koko ikänsä. Toki eläkkeellä Kino on kaikesta treenaamisesta ja viettääkin ansaittua kotikoiran elämää laumamme urosten kuninkaana. Väritkin Kinolla on pysyneet kirkkaina, iän tuomaa harmaannusta ei ole lainkaan havaittavissa.
Arttulan Alkuvoima 10 vuotta
Mieli pysyy pirteänä ja kunto kohdallaan, kun juoksee päivät pitkät nuorten tyttöjen perässä ;)
Kino Rakastaa Congoa