keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

I Love Talvi

Kulunut talvi on ollut kerrassaan mahtava! Pakkasjakso löi ennätykset koko maassa ja lunta saatiin kerrankin riittävästi. Omalta osalta muutos aikaisempiin talviin tuntui aika järisyttävältä siltäkin osin, kun muutto uuteen kotiin sattui sellaiseen saumaan, että lähestulkoon muutimme savihel**tistä lumiparatiisiin.

Suomusjärvellä on ollut muuten aivan ihanaa asustella mutta savimaa ja iänikuiset vesisateet ympäri vuoden tekivät tämmöisen koirafarmarin elämän suorastaan kamalaksi. Mullahan kaikki koirat asuu sisällä talossa ja voitte kuvitella, miten kuraa tuntui löytyvän ihan joka paikasta, kun se toistakymmentä koiraa ravasi sisälle ja ulos useita kertoja päivässä... Savimaa on siitäkin tyhmää, että sadejakson jälkeen se kestää kuivua päiväkausia. Voitte siis uskoa, että lumi ja pakkaset tekevät minut oikein onnelliseksi :)

Okei okei, myönnettäköön, että yli 20 asteen pakkaset ottivat hiukan pannuun. Varsinkin, kun kylmyys esti kunnollisen ulkoilun - mikään kaapista löytyvä vaate ei tuntunut olevan riittävän lämmin. Osalla koirista kylmyys tuntui tassuissa eikä ulkoilu niillekään varmaan kovin kivaa ollut. Ei me vesisateeseen tottuneet etelän eläväiset tuommoista kylmyyttä kestetä. Vaan kun aamuinen maisema oli alla olevan kuvan mukainen niin kyllä se ainakin minun mieltä lämmitti :)

Lumi teki maisemat todella kauniiksi ja tasaiset sateet pitivät pihamaan koko ajan puhtaan valkoisena (mukavasti koirien keltaiset pissamerkit peittyivät säännöllisesti). Kameraa on tullut käytettyä melko ahkerasti ja ainakin omasta mielestä onnistuneita otoksia on tullut useampiakin.
Arttulan Oolalaa Albiina
Paksu lumikerros on tehnyt metsälenkeistä todellisia kuntolenkkejä. Umpihankea ei niin kovin pitkälti tarvitse tarpoa, kun se alkaa kysellä jo kuntoa. Tällöin onkin ollut mukava hiljentää vauhtia ja nautiskella hienoista maisemista. Kyllä koiratkin saivat töitä tehdä pitääkseen vauhtiansa yllä ja ne tuntuivat kovasti rakastavan umpihangessa ähertämistä.

Tämä talven olen laiskotellut koirien pesun kanssa oikein urakalla, kun ei kerran likaa ole missään niin mitäs sitä niin hirveästi pesemäänkään :) Collieista ja bortsusta on kiva ottaa kuvia, niissä kun tuo pesemättömyys ei lyö samalla tavalla silmille, kuin sammareilla. Tai vaikka sammari olisi juuri pesty, ei se lunta vasten silti näytä aina kovinkaan hienolta.
Arttulan Eloisa
Colliekuviin saa lunta vasten kuvattuna kivasti kontrastiakin.
Arttulan Iloliemi
Tässäpä hauska otos, jossa ovat Ruuti ja Nova. Huomatkaahan Novan omistava ote lelusta. Lähes kaikissa kuvissa, joissa Nova esiintyy, sen tassun alla on jokin lelu. Nova yleensä asettuu makuulle lelun kanssa seuraamaan toisten koirien riekkumista. Sitten, kun Nova osallistuu leikkiin hän on se, joka juoksee ympäri pihaa täyttä huurua ja toiset koirat letkana perässä :)
Funny Fabric One For Fun ja Arttulan Loistava
Nova ja lelunsa.
Arttulan Loistava
Mukavasti vanhat hirret sopivat väriltään collieiden väreihin.
Arttulan Iloliemi ja Pim Bulan Williruusu
Tätä blogia kirjoittaessa kevätaurinko tuntuu jo niin lämpöiseltä ja palailenkin jossain vaiheessa paremmin kevätfiiliksiin kuvien kera.

Katsopa näistä linkeistä talvisia kuvia:
Kata, Nova ja Dessa lumilenkillä
Parisataa talvikuvaa pihalta

Funny Fabric One For One

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipas ihania talvikuvia. <3

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kuva tuo Ruuti & Nova. Siitä tulee mieleen 1800-luvun perhepotretit :) terv.anu

Marita kirjoitti...

Aivan mahtavia otoksia <3