maanantai 23. marraskuuta 2009

Seinäjoki Hämeenlinna turnee

Korvauksena vähäisiksi jääneistä näyttelykäynneistä tänä kesänä, ilahdutin itseäni kunnon mökkilomanäyttelyturneella. Lokakuun lopussa oli samana viikonloppuna näyttelyt Seinäjoella ja Tuuloksessa (Hämeenlinnan tienoo). Seinäjoki on sen verran kaukainen kohde, ettei herääminen kolmen aikaan aamuyöstä näyttelyaamuna tuntunut kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta. Siispä matkaan lähdettiin perjantaiaamuna, ajatuksena ajella ilman suurempaa kiirettä Seinäjoelle majapaikkaamme.

Omista sammareista lähti reissuun Naska ja Nitro. Somerolta hain mukaan Marikan ja Hipin ja Niitti-mittelin. Ajelimme Hämeenlinnaan, jonne Merja ja Gladu saivat kyydityksen ja oikein hyvä näin; olisi tullut hirmuinen koukkaus reittiin, jos olisi haettu Merja kotoa asti. Hämiksestä köröttelimme Vesilahdelle, josta haimme Martan kyytiin. Martan kotiväkeä ei matkaan lähtenyt vaan Martta pääsi (joutui) yksin reissuun.

Ajelu sujui rattoisasti hyvässä seurassa, hyvässä ajokelissä ja ilman mitään pahempia ajoreittimokia - vaikka navigaattori teki todellakin kaikkensa, että saisi meidät eksymään.

Mökkimme sijaitsi Kalliojärvellä Isossakyrössä. Tähän aikaan vuodesta oli leirintäalueella jo aika rauhallista mutta mitäs siitä mitä muut tekivät tai eivät tehneeet, me vietimme illan omassa luxusmökissämme syöden, juoden ja saunoen :) Kiitos paljon Merja-kokille upeasta illallisesta.
Majapaikkamme
Lomalla ei turhaan nukuta ja niinpä perinteisesti aikainen herätys, kauhealla kiireellä mökin siivous ja auton pakkaus ja menoksi näyttelypaikalle. Ajoissa päästiin perille eikä eksyttykään.

Olinkin nyt ensimmäistä kertaa Seinäjoella näyttelyssä ja ihan ok paikka tuntui olevan. Kehä oli ilahduttavan iso, jossa mahtui hyvin esiintymään. Lattia oli peitetty rumilla ja paikoin liukkaillakin matoilla. Kurjaa oli, että käytävät oli jätetty liian kapeiksi ja porukkaa oli aivan älyttömästi. Ihmiset sitten tukkivat oikein taitavasti käytävät tavaroillaan eikä kukaan päässyt liikkumaan mihinkään.

Häkkimme olivat aluksi kivan väljästi reunemmalla mutta jälkeemme tulevat ihmiset tekivät omista tavaroistaan ja häkeistä sellaiset barrikaadit, että oli oikea ongelma päästä jo häkiltä pois ja kun sieltä pääsi niin eikun ryysimään väkisin väentungoksen läpi, jotta pääsi kehään. Eipä jäänyt Seinäjoen järjestelyistä näiltä osin tosiaankaan mitään hyvää kuvaa.
Team Arttulan
Tuomari jakoi hyvin niukasti pinkkiä nauhaa. Hippi onneksi pitää aina pinnalla :) ja Hippi sijoittuikin valioluokassa toiseksi ja paras uros -kisassa tuli hienosti kolmanneksi. Uroksi oli sentäs 32, ettei yhtään huono. Hippi onnistui jotenkin välttämään kameran koko reissun ajalta...

Nitro oli niin hienossa turkissa mutta ei ollut tämän tuomarin makuun. Nitro esiintyi mukavasti vaikkakin on sellainen luikertelija, ettei pysy paikallaan: häntää pitää heiluttaa koko ajan niin, että koko koira on mutkalla - jos vaikka saisi namia tällä tavoin paremmin :)
Mezen The Dark Knight
Mezen The Dark Knight
Tuomari piti Gladusta. Hän sanoi kehässä minulle, että hän tykkää tästä koirasta todella kovasti, Gladu on suunnilleen täydellinen mutta se saisi olla hiukan isompi ja maskuliinisempi. Niinpä niin ja Gladu sai sitten punaisen nauhan, ja jäimme Merjan kanssa toivomaan, että Gladu aloittaisi vielä kasvun tässä kypsässä, kohta kolmen vuoden iässä... Turkkihan Gladulla oli ihan tipotiessään mutta ei siitä arvostelussa kyllä surtu yhtään.
Arttulan Gladiaattori
Arttulan Gladiaattori
Martta esiintyi edukseen ja oli myös tuomarin mieleen. Junnunarttuja oli kahdeksan ja Martta voitti luokan oikein hienosti. Paras narttu -kisassa ei tullut sijoitusta mutta jo ison luokan voittaminen on hyvä saavutus. Narttujakin oli ilmoitettu 32.
Arttulan Nokkela
Naska oli myös hienossa turkissa ja esiintyi oikein kauniisti. Naska vain ei ollut tuomarin makuun eikä saaliiksi saatu kuin punainen nauhan pätkä. Kasvattajaryhmäni ei ollut edelleenkään mikään tasainen. Nyt se oli Naska, joka vankkarakenteisena ja pitkärunkoisena pallosilmänä oli se ryhmän poikkeavan näköinen. Tulokset ovat blogikirjoituksen lopussa.
Arttulan Discohile
Seinäjoelta ajelimme Kärkölään Merjan luokse, jossa vietimme yömme. Takana oli pitkä päivä ja melkein suoraan perille päästyä saikin painua jo yöpuulle. Aamulla reippaana ylös ja kohti Tuuloksen kauppakeskuksen parkkihallia. Matkaa ei onneksi ollut kuin puolisen tuntia ja olimmekin paikalla hyvissä ajoin. Eppu, Onni ja Igor lisäsivät Arttulan edustusjoukkoja.

Tuuloksenkin tuomari piti todella tiukkaa linjaa, punaista nauhaa suorastaan ropisi ja erinomaiset (eli pinkit nauhat) olivat tiukassa. Onneksi tämä tuomari diggasi Arttulan sammareita ja Naskaa lukuunottamatta kaikki Arttulan kasvatit saivat ERIt.

Igor voitti junnu-urokset ja tuli tiukassa kisassa urosten toiseksi ja sai jo neljännen sertinsä. Onni hienosti junnujen toiseksi. Eppu voitti avoimen luokan Gladun tullessa toiseksi. Hippi valioiden kolmanneksi. Nitrolle taas "vain" EH (punainen nauha), samoin Naskalle, joka sai muuten suht ok arvostelun mutta lopuksi tuomari haukkui läskiksi... kaikkeen olen luullut jo törmänneeni mutta eipä ole mun koiraa lihavaksi koskaan sanottu ;) Martta-ihanainen isoa hätää pidätellen hienosti junnunarttujen kolmanneksi (ilmankos ei oikein meinannut esiintyä, kun kehän jälkeen ulos päästyään väänsi hirmuiset läjät).

Ja koska Arttulan pojat olivat niin upeita, koostui kasvattajaryhmäni neljästä komeasta uroksesta. Kasvattajaryhmiä sammareissa oli huikeat kuusi, liekö niin montaa esitetty milloinkaan, kuin ehkä jossain erkkarissa joskus? Tuomari mietti todella kauan ryhmien järjestyksiä, juoksutteli ympäri ämpäri ja mietti ja mietti. Ihan tuskanhiki meinasi otsalle tulla, kun tuomari sijoitti ryhmän kerrallaan ja lopulta oli vain kaksi ryhmää jäljellä. Ja lopulta tuomari sijoitti Arttulan ryhmän ykköseksi!! Oli se kyllä todella upea fiilis, ei voi muuta sanoa.
Arttulan ROP-kasvattaja BIS2-kasvattaja
Best In Show kisassa oli kasvattajaryhmiä toistakymmentä, mikä on aika paljon, kun kyseessä oli ryhmänäyttely. Varsin ihana päätös meidän näyttelyturneelle oli Arttulan sammaripoikien ryhmän sijoittuminen näyttelyn toiseksi kauneimmaksi ryhmäksi! Upeeta ja mahtavaa!
Arttulan ROP-kasvattaja BIS2-kasvattaja
Upeat urokset vasemmalta lukien:
Arttulan Nasta Lautaan " Igor ", Arttulan Diilitippi " Hippi ", Arttulan Erikoispainos "Eppu ", Arttulan Oikopolku " Onni ".
Arttulan ROP-kasvattaja BIS2-kasvattaja
Turneen tulokset:
24.10.2009 Seinäjoki KV
Mezen The Dark Knight JUN EH
Arttulan Gladiaattori AVO EH
CIB FI & EE & BY & LV & LT & BALT MVA BYV07 Arttulan Diilitippi VAL ERI2 PU3
Arttulan Nokkela JUN ERI1
FIN MVA Arttulan Discohile VAL EH
Arttulan kasvattajaryhmä KASV4

25.10.2009 Tuulos (Hämeenlinna)
Arttulan Nasta Lautaan ERI1 PU2 SERT
Arttulan Oikopolku JUN ERI2
Mezen The Dark Knight JUN EH
Arttulan Erikoispainos AVO ERI1
Arttulan Gladiaattori AVO ERI2
CIB FI & EE & BY & LV & LT & BALT MVA BYV07 Arttulan Diilitippi VAL ERI3
Arttulan Nokkela JUN ERI3
FIN MVA Arttulan Discohile VAL EH3
Arttulan kasvattajaryhmä KASV1 KP ROP-kasv BIS2-kasv

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös turnee. Kiitos kovasti Merjalle ja Marikalle mukavasta seurasta. Halikiitokset Gladu, Hippi (ja Niitti), Igor, Onni, Eppu ja Martta.

keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Kikin visiitti

Katan tyttö Kiki, noin 9 kk, vietti syyskuussa viikonlopun minun hellässä huomassa. Kiki tuli meille pesuun ja puunaukseen ja kävimme myös Karkkilassa näyttelyssä. Kiki on sijoituskoirani, eli toiveena olisi sitten joskus Kikin kanssa tehdä pennut. Vaikka Kikiä olinkin nähnyt luovutusiän jälkeen oli nyt tosi mukava saada Kiki pidemmäksi aikaa "tarkkailevan silmän" alle. Aivan eri tavalla koiran luonteeseen pääseen sisälle, kun sen kanssa viettää pidempää aikaa kuin vain kyläilyn verran.
Kaunis Kiki
Kiki sulautui meidän laumaan ihan tuosta vain, ihan kuin ei olisi koskaan pois lähtenytkään. Pesu ja puunaus sujui ihan hyvin, hiukan piti tehoföönin käytöstä pitää pientä neuvottelua, mutta aika vaivattomasti lopulta sujui tämä Kikin mielestä täysin turha ja uppo-outo toimenpidekin.
Vautsi vau mikä liike
Näyttelyreissu Karkkilassa meni kivasti sekin. Kiki oli rohkea eikä sitä pelottanut mikään ja ystävällisesti se olisi tehnyt tuttavuutta kaikkiin kaksi- ja nelijalkaisiin. Tapasimme myös Kikin iskän Rikun. Meidän ainoa ongelma oli Kikin suuri himo nakinpalasiin, mikä haittasi hiukan esittämistä :)
Arttulan Rentun Ruusu
Tuomari piti tiukkaa linjaa ja vaaleanpunaiset nauhat olivat aika tiukassa. Junnuluokassa esitettiin viisi narttua, kaksi sai erit ja Kiki tuli luokassa toiseksi oikein mukavalla arvostelulla (arvostelu löytyy kotisivuiltani). Paras narttu kisassa ei tullut sijoitusta. Kaiken kaikkiaan kiva näyttelykokemus ja kiitokset Kikin kotiväelle, että sain Kikin hetkeksi hoitoon.

Arttulan Rentun Ruusu JUN ERI2

maanantai 9. marraskuuta 2009

Demille toinen serti

Hyvinkään ryhmis syyskuun 20 pvä. Maailman paras Demppanen yllätti jälleen iloisesti ja voitti kaikki nartut ja sai toisen sertinsä. Upeeta!! Uros oli rodun paras, joten Demi oli VSP eli vastakkaisen sukupuolen paras.

Villahousu juoksupeppu Demppanen, päivän kaunein sammarinarttu :)
VSP SERT Arttulan Eloisa
Hyvinkää näyttää olevan hyvä paikka Epulle. Viime vuonna Eppu oli samaisessa paikassa rodun paras. Tämän vuoden tuomari mietti tosi pitkään urosten sijoituksia ja lopulta Eppu sijoittui urosten toiseksi ja sai vara-sertin. Onnea Epulle ja kotijoukoille.
PU2 VARA-SERT Arttulan Erikoispainos
Ruuti esiintyi nyt aika kivasti ja paransi edellisen viikonlopun sijoituksiaan oikein rytinällä sijoittumalla urosten neljänneksi, ei todellakaan yhtään hassummin kovassa joukossa. Gladun punaisen nauhan linja jatkui edelleen, hö.
PU4 Funny Fabric One For Fun
PU4 Funny Fabric One For Fun
Miskan esiintyminen onnistui paljon paremmin kuin Porvoossa ja nyt mentiin jopa pääasiallisesti ravia kehässä ja tuomarikin tykkäsi erin arvoisesti.
Arttulan Muskelimimmi
Kasvattajaluokkani ei taaskaan ollut mikään huippu hyvä eikä saanut kunniapalkintoa, Miska-neitonen on aivan eri leimasimella tehty kuin Demi, Eppu ja Gladu mutta pitää se ryhmä nyt esittää ihan vaikka harjoituksen vuoksi, kun sen kerran kokoon saa ;)

Tulokset:
Funny Fabric One For Fun JUN ERI3 PU4
Arttulan Erikoispainos AVO ERI1 PU2 VARA-SERT
Arttulan Gladiaattori AVO EH
Arttulan Muskelimimmi JUN ERI2
Arttulan Eloisa AVO ERI1 PN1 SERT VSP

Eppu ja siskonsa Demppanen
PU2 Arttulan Erikoispainos ja PN1 Arttulan Eloisa