sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Katan eiku Dessan eiku Ellan pennut

Olisi ollut mukavaa ja kieltämättä kätevääkin, mikäli Dessan Katan pentujen adoptio olisi onnistunut. Mutta eipä niin valitettavasti käynyt. Dessalla oli vieroitus omista pennuista mennyt jo siihen pisteeseen, että maidontuontanto oli hiipumassa ja ikävästi kävi niin, että Dessan maidonmäärä oli niin pieni (käytännössä maito loppui) ettei se riittänyt Katan pennuille. Minulla on ollut narttuja, jotka tuottavat maitoa runsaasti pentujen luovutusikään saakka mutta eihän sellainen sitten sattunut juuri nyt kohdalle.

Vaikka pennut olivat nälkäisiä niin jostain syystä ne inhosivat vastikkeen makua eikä kumpikaan (ei kukaan) pennuista syönyt sitä halukkaasti. Tuntui, että pennut kuolevat ihan väkisin käsiin, koska Katalta eikä Dessalta tullut maitoa ja vastike oli yököttävää. Laitoin Facebookiin keinoemohaun. Olen edelleen iloisen yllättynyt, miten monta tuttua ja tuntematonta avuntarjoajaa minuun otti yhteyttä. Apu löytyikin lopulta yllättävän läheltä ja jopa samaa rotua :) Tässä pentueessa oli kolme pentua ja maitoa tuli paljon.
Matkalla
Niinpä viikon ikäisinä Katan lapset muuttivat Tammisaareen Ella-collieäidin hoiviin. Aluksi näytti aika huonolta, pennut eivät tahtoneet enää oikein imeä. Onneksi molemmat lopulta aloittivat itsenäisen syömisen ja saivat elämänsyrjästä kiinni - sanoisin, että ihan viime hetkillä.

Uusi emä Ella ja oudosti lisääntynyt pentue
Ella ja pennut
Tätä kirjoittaessa pennut voivat jo oikein hyvin. Ihana juttu. Alla kuvissa pennut kolme viikkoisia.

Urospentu:
Pluto
Narttupentu:
Engla
Kata-rassu kyllä säälittää. Kata on erinomainen ja huolehtiva emä, joka varmasti ihmettelee, minne hänen lapsensa katosivat. Vaikka on mennyt jo pari viikkoa pentujen lähdöstä niin tullessaan huoneeseen, jossa pentulaatikko sijaitsi, Kata etsii pentujaan ja ajaa muita koiria pois alueelta.

Ei kommentteja: