lauantai 26. maaliskuuta 2011

Tokon treenaus Katan kanssa on edennyt ihan suunnitelmien mukaisesti. Käyn avoimen luokan liikkeet pikkuhiljaa läpi siten, että hion yhtä osa-aluetta kerrallaan ja jätän sen sitten taka-alalle hautumaan ja otan seuraavan liikkeen työn alle. Kaukokäskyissä sain edistystä aikaiseksi ja pystyin kasvattamaan etäisyyttä koiraan pikkasen. Kyllä se siitä, yritän pitää oman innostuksen koossa ja kasvattamaan ylipitkän etäisyyden niin pienin askelin, että onnistun. Eka kisa meillä on vasta toukokuussa, joten ihan kivasti on vielä aikaa.

Seuraaminen on varmasti Katan lempijuttu. Katalla on motivaatiota vähän liikaakin ja tätä kautta oikea seuraamispaikka ei tahdo pysyä muistissa. Liika innokkuus tuottaa liian tiivistä seuraamista ja pikkasen ohjaajan eteen tulevaa vinoutta. Mutta motivaatio Katalla on niin hyvä, että vaikka yritänkin hioa täydelliseksi tuota seuraamista niin melko näyttävän näköistä seuraamista Kata tekee nyttenkin virheineen kaikkineen. Halukas ja iloinen koira on kuitenkin paljon kivemman näköinen kokeessakin, kuin teknisesti täydellinen mutta innoton koira. Ykkösjuttu on hauskanpito.



Vähän tuo pihan epätasaisuus haittaa ja pitää yrittää pysyä kameran näkökentässäkin - on siinä ohjaajalla haastetta. Kotipihatreeniä parhaimmillaan :)

Ei kommentteja: