torstai 23. kesäkuuta 2011

Kauniit koirat ihan liekeissä

Minua on hieman ahdistanut, etten ole kovinkaan monessa näyttelyssä ehtinyt tänä vuonna käydä. Mutta ne muutamat, joihin olen päässyt ovatkin menneet oikeasti hienosti ja tokikin tuoneet "hiukan" lohtua elämään. Jos totta puhutaan, kun menee hyvin, on vielä ikävämpää olla käymättä paljon näyttelyissä... Kesäkuussa kalenterissani oli vain kaksi näyttelyä. Omasta laumasta mukana Aurassa oli Tilda ja Riihimäellä Nitro.

Aurassa kasvatteja oli esillä junnuissa Turo, joka tuomarin mielestä oli tosi hyvä mutta vielä keskeneräinen (mikä yllätys 10 kk:n ikäiselle urokselle). Vinskin omistajat piti passittaa pois näkyviltä, jotta sain Vinskille työstettyä taas mieleen, miten näyttelyssä oikein pitikään olla. Kyllä vaan minimaratonin sisältävä juoksutustreeni ennen kehää tuottaa tulosta ja sain Vinskin esiintymään kauniisti, vaikkakin turhan vauhdikkaasti, sillä meinattiin mennä kurveissa ulos ihan väkisin. Vinski esiintyi avoimessa luokassa ja vähän yllättäen otti ja pesi aikamoisen kovatasoiset kilpakumppaninsa ja voitti luokan. Paras uros -luokassa Vinski tuli mahtavasti kolmanneksi. Ja hupsis, sieltähän ojennettiin Vinskille tämän ensimmäinen serti-ruusuke :) Kaksi edellä olevaa koiraa olivat jo valioita, siksi serti siirtyi Vinskille. Urosten kakkoseksi tuli upeassa kunnossa oleva, valioluokan hienosti voittanut Onni.

Pari viikkoa alle 2-vuotias Tilda ihastutti kovasti Auran tuomaria (Pekka Teini), joka nähtyään minut Tildan kanssa kehässä totesi ensi sanoinaan, että ompas namu. Ja kyllä, uskon, että tuomari tarkoitti koiraa :) Tilda sai hyvän arvostelun ja kehut vielä suullisestikin. Tilda tuli luokkansa ekaksi ja Paras Narttu -kisassa voitti muut kaunottaret. Näin Tildasta narttujen paras ja jo toinen serti Tildalle. Veteraaniuros oli kova sana Aurassa ja se oli Rodun Paras (ROP ja ROP-vet) ja Tildasta tuli Vastakkaisen Sukupuolen Paras (VSP).

Kasvattajaryhmää en saanut kokoon mutta tupla-sertit Arttulaan ja VSP - eihän sitä voi olla kuin iloinen.

Tildan edustuskuva-galleria Aurasta.

VSP SERT Arttulan Taustasäteily "Tilda"

Jos toukokuinen Rauman näyttely oli kaikkien aikojen märin näyttely niin Riihimäki yritti kovasti viedä tätä arvonimeä itselleen. Vettähän tuli ja sitä todellakin saatiin tarpeeksi. Onneksi näyttely oli urheilukentän ihanalla viheriöllä ja telttakin oli tartanilla niin koirat pysyivät aivan puhtaina. Tosin parkkialue oli kuraisen tulvan vallassa mutta onnistuin saamaan Nitron liki puhtain tassuin alueelle.

Tuomari oli miellyttä Romanian tuttavuus. Hän käsitteli lempeästi koiria ja jutusteli niille mukavia. Nitron ja Congon poika Kaapo esitettiin nuorten luokassa. Kaapolle kiva arvostelu ja SA. Paras Uros -kisassa oli viisi urosta ja Kaapo tipautettiin joukosta pois (neljä sijoitetaan). Nitro oli hyvin kauniissa turkissa ja Merjan superherkut tekivät sen, että Nitro esiintyi aivan nappiin. Esiintyy se yleensäkin hyvin, mutta tuppaa luikertelemaan ja tepastelemaan paikoillaan, mutta nyt keitetty maksa oli niin hyvää, ettei Nitro huomannut kauheasti tehdä ylimääräisiä liikkeitä :)

Tuomari tykästyi Nitroon ja toiseen avoimen luokan urokseen niin kovasti, että pyysi lupaa ottaa niistä kuvia omalla kamerallaan. Eipä ole minulle sellaista ennen sattunut. Nitrohan oli huippu-ihana loppuun asti ja se voitti urokset ja lopulta narttusammarinkin. Nallukkanaama Nitro oli Rodun Paras ja ensimmäinen serti oli totta :)

Valioluokan ykkönen Gladu tuli Paras Uros -luokassa Nitron jälkeen toiseksi. Arttulan tyttösiä ei esillä ollut ollenkaan eikä kasvatteja ollut kasvattajaryhmääkään varten tarpeeksi. Todettakoon, että nyt jos koska olisi ollut ihan kiva olla bis-kisassa ryhmän kanssa, sillä loppukisoissa oli vain 2 ryhmää esillä!

Sammarikehän aikana vettä ei tullut juurikaan mutta iltapäivän ryhmäkisoissa vettä tuli välillä aivan taivaan täydeltä. Kun vitosryhmää arvosteltiin pidin sateenvarjoa itseni ja Nitron yllä, jotta edes vähän pysyttäisiin kuivana. Juostessa sateenvarjo piti hylätä, joten isossa kehässä kyllä sitten kastuttiin ihan kunnolla. Tuomari otti Nitron jatkoon. Vaikka satoikin niin kyllä se vaan oli kivaa olla siellä huippukoirien joukossa. Tuomari jätti viisi koiraa jäljelle ja vasta jonkin aikaa mietittyään tuli kättelemään meidät pois. Eli Nitro oli viidenneksi paras ja fiilis oli kyllä ihan yhtä pollea, kuin oltaisiin sijoituttu neljän joukkoon :)

Alla olevista Nitron kuvista kiitos Tuija Johansson. Lisää Tuijan ottamia kuvia Riihimäeltä.

ROP SERT Mezen The Dark Knight "Nitro"Tulokset.

12.6.2011 Aura
Arttulan Åttå Cool Drinkero JUN EH
Arttulan Pieni Vinkki AVO ERI1 SA PU3 SERT
FI MVA Arttulan Oikopolku VAL ERI1 PU2
Arttulan Taustasäteily NUO ERI1 SA PN1 SERT VSP

18.6.2011 Riihimäki
Arttulan Urpo Usvatassu NUO ERI1 SA
Mezen The Dark Knight AVO ERI1 SA PU1 SERT ROP
FI MVA Arttulan Gladiaattori VAL ERI1 PU2

Pakko laittaa tähän loppuun vallan ihastuttava perhepotretti, jossa myös Funny Fabric Tuija ja Arttulan Sirpa :) Koirat vasemmalta lukien äitikoira Funny Fabric Champagne Bee, sen tyttäret Funny Fabric Jambalaya Mint Julep ja Funny Fabric Jujubee Time Bandit sekä ylpeä (onnellisen tietämätön?) isukki Mezen The Dark Knight. Molemmat tytöt saivat pentuluokassa kunniapalkinnon.

Ei kommentteja: