sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Toko SM 2011

Viime viikonloppuna oli Katan jo kovasti odoteltu koitos SM-tokossa. Kokonaiskuva koepäivästä jäi mukavana mieleen vaikkei kaikki ihan nappiin mennytkään. Jo pelkästään päivän pituus, kokeen suuruus ja samaan aikaan pyörivät kehät (käskyjä satelee joka suunnalta) aiheuttavat häiriötä, jota ei normaalikokeissa yleensä ole. Todella paahtava helle aiheutti omat ongelmansa. Kuumuus auringossa oli ihan järkyttävää.

Kisapaikalla olimme jo puoli kahdeksalta aamulla. Mahdollisimman paljon oleskelimme Katan kanssa teltan varjossa. Katalla oli oma häkki, jossa se köllötteli. Kata osaa odotella häkissä ihan rauhallisena mutta se ei ota tirsoja eikä lepää vaan seurailee ympäristön tapahtumia. Oma vuoromme oli vasta iltapäivällä joskus kahden nurkilla, joten väsymystä alkoi näkyä Katassakin - pitää todeta, ettei itsekään enää ollut ihan huipputerässä tuossa vaiheessa. Luulen kuitenkin, että kuumuus haittasi enemmän minua kuin koiraa.

Avoimessa luokassa oli kisaajia 102. Suoritukset oli jaettu kolmelle tuomarille kisojen sujuvan etenemisen aikaansaamiseksi.

Meidän osuus alkoi paikallaololla ja kaukokäskyillä. Tuomari Aino Juhantalo.

Paikallaolo sujui hyvin, 10 p. Virheitä ei tullut ja Kata makasi levollisena. Paikallamakuuaika on 3 minuuttia, joka alkaa siitä, kun ohjaajat ovat piilossa. Yksi koira lähti, mutta se ei aiheuttanut toisille koirille häiriötä.


Kaukokäskyt sujuivat tosi hyvin, 9 p. Kata vaihtoi asennot yhdellä käskyllä eikä liikkunut yhtään. Tuomari löysi pisteen verran sakotettavaa, oletan, että vaihdot olivat liian hitaita. Olen kuitenkin todella tyytyväinen liikkeen onnistumiseen ilman varsinaisia virheitä.


Sitten jouduimme odottelemaan jonkin aikaa pääsyä seuraavaan kehään. Siinä helteessä odottelu ei kyllä ollut nannaa. Varjoa ei ollut ja koiraa piti yrittää pitää sopivassa vireessa. Itsellä päällä musta ja hiostava treeniliivi... vähänkö tuli kuuma. Mielellään sitä olisi vetänyt kaikki liikkeet putkeen ja siirtynyt viilennyshommiin varjoon.

Kakkoskehässä suoritettiin seuraaminen ja luoksetulo. Tuomari Timo Pussinen.

Seuraaminen meni omasta mielestä tosi hyvin, 9 p. Tekisi melkein mieli sanoa, että olipa nipo tuomari... Kata seurasi hyvin ja innokkaasti, käännöksiä oli monta ja kaikki menivät hienosti, ilman irtoamisia. Ilmeisesti perusasennot olivat sitten liian hitaita? Ja noihin pisteisiin pitäisi olla tyytyväinen, mutta en kyllä oikeasti ole. Verrattuna sellaiseen suoritukseen, jossa ohjaaja kaikissa käännöksissä kädellä taputtaa itseään reidelle lisäkäskynä (pisteitä 8).Luoksetulo oli kaikkea muuta kuin hyvä, 5 p. Jätössä Kata meinasi taas lähteä perässäni ja liikkeen alkuun tuli sähläystä. Vauhti oli jotain muuta kuin vauhdikas vaikka alun Kata tuli sentään laukalla. Hitaus tuli kyllä liian monesta pysäyttävästä luoksetulosta ennen kisoja. Pysäytys oli hidas mutta pysähtyi sentään oikeaan asentoon, joten uusi käsimerkki onnistui siltä osin.


Viimeistäkin kehää varten piti odotella hetki. Nyt vuorossa olivat nouto, maahanmeno, seisominen ja hyppy. Tuomari Hannele Pörsti.

Nouto - se meidän varma liike, 0 p. Sarjassamme epäuskoisia juttuja. Jos olisi pitänyt sanoa se liike, joka varmasti onnistuu niin se ois ollut nouto. Tässä vaiheessa Katalla vissiin alkoi ote ja into herpaantua. Noutoon lähtemiseen Kata tarvitsi toisen käskyn, se haki kapulan kuitenkin oikein hyvin mutta sitten takaisin tullessaan alkoi katsella viereistä kehää (?) ja tepsutteli ohitseni kapula suussa. Kata ei yleensä ympäristöä noteeraa mitenkään ja vaikka kapulankin olin vaihtanut niin kyllä tuo oli jokin väsymysoireyhtymän aiheuttama virhe. Kun kutsuin, Kata tiputti kapulan ja tuli ihme vinoistuntaan eteeni. Kapula jäi niin kauas, ettei ollut mitään mahiksia sitä saada otettua.


Maahanmeno on nyt opittu hyvin, jipii, 7 p. Kun se vaadittava liike onnistuu on tosi tyhmää ottaa pistemenetykset perusasentovirheistä (lisäkäskyt). Palkkaamattomuus vähän jumittaa (tai olisko taas uusi pallojumi?) Kataa ja toinen on muka ihan kysymysmerkkinä, kun sanotaan sivulle...


Seisominen, upea upea pysähdys aika hyvätempoisesta seuraamisesta, 7 p. Ja taas, samaa perusasentovirhettä pukkaa.


Hyppy tuli tehtyä varsin komeasti, 9 p. Vauhdikas ja suorastaan lennokas suoritus, johon olen tosi tyytyväinen. Perusasentoon siirtyminen hiukan "tahmea", siitä pistemenetys.


Kokonaisvaikutus 8,67 p. Jokainen tuomari antaa omat pisteensä ja niistä lasketaan keskiarvo. Tuomarit antoivat 9/9/8.

Tulos AVO2 144,67 p, sijoitus 47/102. Suomen Collieyhdistyksen sijoitus 48/69.

Blogin kuvista kiitos Sirpa Käpylä. Lisää kuvia Katan suorituksesta.

Videot meidän suorituksesta. Ensimmäisessä paikallaolo, toisessa loput liikkeet. Kiitos kuvauksista Pasi ja Janne :)

Olipa kisoissa yksi Arttulan koiruuskin :) Janne ja Hilppa edustivat omaa seuraansa alokasluokassa. Ihan kaikki ei onnistunut heilläkään mutta oikein hienosti saivat kuitenkin tuloksen.

Tulokset:
BH JK2 Pim Bulan Williruusu AVO2 144,67 p
Arttulan Xtra Nokkela ALO3 124,75 p

Kisapäivä jatkui vielä oman suorituksemmekin jälkeen. Sen verran alkoi väsymys painaa, ettei mitenkään jaksanut enää seurata toisia koirakoita niin antoisaa kuin se onkin. Lähdimpä ajelemaan kotia kohden. Ajoreitti piti kulkea Klaukkalasta Hanko-Hyvinkää tielle, josta sitten motarille Turun suuntaan. Siinä sitten aikani ajeltua aloin ihmetellä, kun jotenkin outoja paikkakuntia alkoi tulla vastaan. En vaan tiedä, miten voi ajaa senkin verran ison tien, kuin Hanko-Hyvinkää tien ohitse mutta niin vain olin ajellut sellaiset melkein 30 kilsaa ohi Lopelle... "pikkanen" mutka tuli kotimatkaan, kun ajelin sitten Forssan kautta kotiin.

Ei kommentteja: