perjantai 8. heinäkuuta 2016

Arttulan mummo-osasto kauniina Karjaalla

Mummokoirat pitkäkarvainen collie BH JK2 TK2 Pim Bulan Williruusu "Kata" ja samojedinkoira Arttulan Eloisa "Demi" olivat Karjaalla 3.7. näyttelyssä. Kata on 11 v ja Demi 10 v ja molemmat ovat terveitä, hyvin liikkuvia ja reippaita koiria edelleen - sellaisia on suuri ilo viedä näyttelykehään!

Kauneimmat veteraanit Kata ja Demi


Ensin oli vuorossa Demi. Esiintyminen meni kaikin puolin hyvin ja Demi sai mukavan arvostelun. Tuomari kehui vielä suullisesti, miten upeassa kunnossa Demi on. Demi ei saanut kuitenkaan SA:ta (eikä kukaan muukaan), joten se viimeinen serti jäi vielä odottelemaan saamistaan. Etuliikkeissä oli tuomarilla jotain sanomista, mutta itselleni jäi epäselväksi, mitä. Uros veteraania ei esitetty, joten Demistä tuli rodun kaunein veteraani.

Urosten nuorten luokassa esitin Napon (Arttulan Napoleon), joka tarvitsi vielä hieman kaikkea ja se sai erittäin hyvän.

Demi vauhdissa

Pienen odottelun jälkeen oli Katan vuoro. Tuomari oli todella nopea, kehässä ei kauaa tarvinnut homehtua. Katan esiintyminen meni hienosti ja tuomari tykkäsi kovasti ja Kata voitti veteraaniluokan ja sai SA:n. Koska veteraaniurosta ei ollut (tai sellainen oli mutta ei ollut saanut eriä, en tiedä, kun urokset meni minulta täysin ohi) Kata oli rodun paras veteraani.

Paras narttu -kisassa koiria oli kymmenkunta. Tuomari poimi ensin kolme narttua jatkoon, sitten hän pyysi Katan ja toisen nartun juoksemaan kahdestaan. Jatkoon hän valitsi sen toisen nartun. Vaikkei sijoitusta narttujen joukosta tullut, oli tämä hetki kerrassaan ihana, sillä tähän mennessä, mitä Katan kanssa on käyty vetskuluokassa, veteraani on jätetty aina huomiotta ja poimittu muita jatkoon. Ehkä vähän hölmöä innostua melkein sijoituksesta mutta ehkä joku ymmärtää sen ajatuksen, mitä tarkoitan.

Tarkkana katse makkarassa :)

 

Veteraanien Best In Show kehässä esitin Katan ja Seija meni Demin kanssa (kiitos Seija). Demi esiintyi vieraalla todella upeasti, täysin ilman harjoittelua! Onneksi on ahne koira; kunhan namia tipahtelee säännöllisin väliajoin suuhun, niin kaikki on hyvin :D Kumpikaan mummeli ei sijoittunut mutta mukavaa oli päästä isoon kehään muiden joukkoon juoksemaan.

Demi esiintyi hienosti BIS -kehässä Seijan kanssa.

Demin arvostelu: "10 v. Hyvärunkoinen. Edelleen jäntevä veteraani. Kaunisilmeinen nartun pää. Edelleen hyvä pigmentti. Hyvin hoidettu purenta. Hyvät korvat. Kaunis niska & häntä. Hyvä karvanlaatu ja väri. Etuliikkeet saisivat olla paremmat. Sopiva sivuliike. Säilyttää ylälinjansa ikäisekseen erittäin hyvin. Hyvä aktiivinen luonne." Tuomari: Juutilainen Saija, Suomi.

Katan arvostelu: "11 years. Good size & general balance. Nice head. Toeing in. Good body substance & correct proportions. Wonderful coat. Nice color. Typical expression. Wonderful condition." Tuomari: Rajic Branislav, Slovenia

Tulokset:
samojedit
Arttulan Napoleon NUO EH1
Arttulan Eloisa VET ERI1 ROP-VET
pitkäkarvainen collie
Pim Bulan Williruusu VET ERI1 SA ROP-VET

Oli vaikea valita Seijan hienoista kuvista ne parhaat tähän blogiin! Lisää kuvia Katasta ja Demistä sekä muista Karjaalla esitetyistä koirista löydät Kehvelin galleriasta.


Ei kommentteja: