perjantai 29. heinäkuuta 2016

Pimu ROP Helsingin kesänäyttelyssä

Viime viikonloppuna pidetyssä Helsingin kesänäyttelyssä oli esillä kaksi juniori-ikäistä samojedikasvattiani: Arttulan Rinsessa Nokkela "Pimu" ja Arttulan Q-Ra "Kuura".

ROP Arttulan Rinsessa Nokkela
Vettä alkoi sataa, kun saavuimme näyttelypaikalle ja vedestä saatiinkin nauttia koko päivä lähes jatkuvalla syötöllä. En ottanut näyttelytelttaa lainkaan mukaan, koska sääennustus ennusti sateetonta keliä ja olin Pimulaisten kyydillä. Pitäisihän se tietää, että Suomen kesästä ei tiedä ja jatkossa ottaa teltta aina mukaan, voihan sen sitten jättää autoon, jos keli näyttää näyttelypaikalla sen mukaiselta. Vaan hädässä ystävä tunnetaan ja pääsimmekin Maikun telttaan suojaan (kiitos Maikku!).

ROP Arttulan Rinsessa Nokkela

Minulla oli kunnia esittää Pimua ja Kuuran esittäjäksi sain Tanjan (kiitos Tanja!). Tanja näytti taitonsa koiranesittäjänä ja täysin näyttelyyn treenaamaton Kuura meni kuin vanha tekijä kehässä. Minä pääsin helpolla, sillä Merja oli treenannut Pimua kehäkäyttäytymiseen. Jälleen pitää todeta, että ahne koira on kiva koira, sitä on vieraankin helppo ohjailla ja esittää.

Yllätyksekseni Pimu voitti junnuluokan ja Kuura tuli toiseksi ja molemmat saivat vielä SA:t. Olin luonnollisestikin jo tässä vaiheessa varsin iloinen mutta parempaa oli vielä luvassa. Paras narttu -luokassa vain 10 kk:n ikäinen Pimu otti ja voitti koko luokan! Kun uroksista yksikään ei ollut saanut SA:ta oli Pimu suoralta kädeltä myös Rodun Paras (ROP). Narttujen voittajana se vastaanotti samalla ensimmäisen sertinsä. Tosiaankin mahtava fiilis tuli tästä voitosta! Vaikka toki Pimua oikein kivana pidinkin niin en silti ihan roppiin asti aamulla uskonut sen yltävän :D Kuura oli pisteenä iin päällä narttujen neljäs. Olipa mukava juttu kaikin puolin.

PN4 Arttulan Q-Ra (turkki kasvuvaiheessa)

PN4 Arttulan Q-Ra

Jäimme sitten tottakai odottelemaan loppukehiä. Useamman tunnin odottelun jälkeen ryhmäkehät lopulta alkoivat. Samojedit kuuluvat FCI ryhmään 5, jossa kilpakumppaneita on noin 20-30. Vaikka takana oli jo pitkä päivä, Pimu jaksoi esiintyä makkaran voimalla todella hienosti. Aivan upeasti se sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon, mikä on minusta todella hieno saavutus tuossa isossa joukossa, jossa kaikki ovat hyviä, rotunsa parhaita koiria.

Koska Pimu on sijoituskoirani, on tässä sen arvostelu: "10 kk. Hyvän kokoinen. Kauniit mittasuhteet. Mukava pää ja ilme. Hyvät silmät ja pigmentti. Kaunis kaula ja ylälinja. Lupaava etuosa ja runko. Hyvät raajat. Kaunis häntä ja turkki. Liikkuu tehokkaasti. Esiintyy varmasti ja aktiivisesti." Tuomari: Jetta Tschokkinen, Suomi.

Tulokset:
Arttulan Rinsessa Nokkela JUN ERI1 SA PN1 SERT ROP
Arttulan Q-Ra JUN ERI2 SA PN4

Galleriat:
Arttulan Rinsessa Nokkela
Arttulan Q-Ra

ROP Arttulan Rinsessa Nokkela
Pokaalit olivat hauskat ja erilaiset


Ei kommentteja: