lauantai 25. heinäkuuta 2009

Albiinalle jo toinen SERT ja VSP

Pöytyän näyttely oli 18.7. Olin liikkeellä yksinäni Albiinan ja Jakin kanssa. Näyttely oli molempien toinen virallinen. Jakki oli ollut viimeksi näyttelyissä edellisellä omistajalla ja Albiina oli viimeksi Kemiön näyttelyssä kesäkuun alussa.

Olin paikalla todella ajoissa, koska tiesin Jakin tarvitsevan totuttelua näyttelyn koira- ja väkipaljouteen. Tuomari oli hidas (perusteellinen) kuin mikä, joten ehdin seurata siinä odotellessa useammankin rodun arvostelut. Hiukan alkoi hirvittää, kuinka meidän käy, kun sinistä nauhaa jaettiin ihan ropisemalla, myös muutama EVA ujostelujen vuoksi ja erit olivat hyvin tiukassa.

Tuomari kuitenkin tykkäsi Albiinasta vaikka pitikin vielä osin pentumaisena - mikäs ylläri se nyt on, kun neiti oli vielä alle vuoden. Ja näin Albiinalle toinen serti ja kun rodun parhaaksi tuli uros, oli Albiina toistamiseen myös VSP. Ei yhtään huonosti pikkuneidiltä.
VSP SERT Arttulan Oolalaa Albiina
Jakki sen sijaan ei näyttelyä tuntenut kotoisaksi vaikka totutteluaikaa oli rutkasti. Pahaksi onneksi kotona oli yksi tytöistä parhaimmillaan juoksussa, jolloin Jakin ruokahalu käy olemattomaksi eli se syö päiväkausia ruokaakin ihan närppimällä jos ollenkaan. No eihän sille sitten makkarakaan maistunut, joten olin aika heikoilla, kun ei ollut mitään palkaksi luettavaa antaa koiralle.

Kehään mentäessä Jakki oli hetken häntä kauniisti (tuomari onneksi ehti silmäillä tässä välissä Jakkia) mutta juostessa häntä ei sitten enää noussut selän päälle eikä Jakki seistessäkään enää pitänyt sitä kippuralla kuin mun avustuksellani. Sinistä nauhaahan sitten saimme. Kyllä harmittaa kovasti, ettei Jakki esiintynyt edukseen. Jakki oli komeassa turkissa ja muutenkin se on varsin kiva uros. Vaan ei auta harmitella, ei muuta kuin lisää vain harjoittelua erilaisissa koiraympyröissä. Muuttaessaan meille Jakkihan oli aluksi pallohukassa kaikesta mutta on kotioloissa jo aivan normaali tapaus. Hyvä siitä vielä tulee :)
Vattnadals Jack Big Zwee
Tässä sitten kuvaelmayritelmiä kotona. Ei oo helppoa tuo koirien kuvaaminen ei. Jos on yhtä koiraa vaikea kuvata edukseen niin saati sitten kahta (ja oma ilme nyt on aina ihan pielessä, sehän on selvä). Näyttelyssä Albiina esiintyi hienosti silloin, kun loikkimiseltaan ehti, mutta kotona sitten kyllästytti ihan kamalasti eikä posetuksista meinannut tulla yhtään mitään...
Jakki ja Albiina ja mä
Voihan Toivoton Otus...
Umpisolmussa
Loppuun vielä tulokset:
Vattnadals Jack Big Zwee AVO H
Arttulan Oolalaa Albiina JUN ERI1 PN1 SERT VSP

Samana päivänä oli Lara pentunäyttelyssä Heinolassa ja oli upeasti ROP-pentu. Jos saan myöhemmin kuvia näyttelystä niin lisää tähän.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Albiina on niin lumoava! Onnea menestyksestä :)