tiistai 3. toukokuuta 2011

Lahden Vappunäyttelystä tupla BIS Arttulaan

Vappunäyttelyn valmistelut aloittelin lauantaina Demin pesulla, sitten ajelin Merjan luo Kärkölään viettämään iltaa vappuilun ja Ruutin pesun merkeissä. Viimeistelimme myös Danten ja Gladun tassukarvoja. Ilta sujuikin siinä mukavasti touhutessa ja hienoja koiria laitellessa. Kiitos Merjalle kestityksestä ja hyvästä seurasta :)

Aamulla arska paistoi siniseltä taivaalta mutta päivän kuluessa saimme lämpimän auringon lisäksi kokea lumisadetta ja suoraan Siperiasta puhaltavaa myrskytuulta. Oli meinaan Kylmä.

Itse näyttely meni paremmin kuin rohkeimmissakaan kuvitelmissa olin uskaltanut edes toivoa. Igor voitti kovatasoisen paras uros -luokan ja sai kaivatun viimeisen sertin jä näin Igorista leivottiin tämän vuoden ensimmäinen Arttulan Suomen Muotovalio. Igor voitti myös parhaan nartun ollen Rodun Paras (ROP). Gladu ja Onni pärjäsivät valioluokassa hienosti, molemmat saivat SA:n ja sijoittuivat luokassa toiseksi ja kolmanneksi. Ruuti tuli avoimen kolmanneksi kivalla arvostelulla ja sai ERIn.
VSP ja ROP Arttulan Nasta Lautaan "Igor"

Demi esiintyi hienosti ja tuomarikin tykkäsi ERIn arvoisesti. Luokassa oli aika monta koiraa ja neljän joukkoon Demi ei ihan mahtunut.
Arttulan Eloisa "Demi" AVO ERI

Kasvattajaryhmään otin urokset sekä Maitain, joka sijoittui avoimen kolmanneksi. Kasvattajaryhmiä oli kaksi ja molemmat saivat Kunniapalkinnon (KP) mutta Arttulan tuli hienosti ykköseksi.

Arttulan kennel ROP-kasvattaja BIS-kasvattaja
FI MVA Arttulan Oikopolku "Onni"
FI MVA Arttulan Nasta Lautaan "Igor"
FI MVA Arttulan Gladiaattori "Gladu"
Arttulan Onnenjuoma "Maitai"


Mia esitti Igorin rotukehässä mutta minulla oli ilo ja kunnia esittää Igoria kasvattajaryhmässä sekä ryhmäkisoissa.
Arttulan Nasta Lautaan "Igor"
AVO ERI1 SA PU1 SERT FI MVA ROP RYP1 BIS1

Iltapäivän ryhmäkisoja odoteltiin ihan jääpuikkoina. Odotus kuitenkin palkittiin runsaskätisesti. Arttulan kasvattajaryhmä arvioitiin Harri Lehkosen maun mukaan näyttelyn parhaaksi kasvattajaryhmäksi. Kiitos paljon, olen samaa mieltä tuomarin kanssa, ihan parhaitahan ne Arttulan sammarit olivat :)
Arttulan kennel - Best In Show Kasvattaja

Vitosryhmässä oli koiria paljon, varmaan kolmattakymmentä, joten sijoittuminen ei ihan itsestään selvyys ole. Ryhmän alkuperäinen tuomari oli sairastunut ja tuomarina toimikin rotutuomarimme Willemin van Deijl. Ja hän olikin sitten vallan ihastunut Igoriin ja sijoitti Igorin ryhmän 5 ykköseksi. Vähänkö makeeta. Igor jatkoi siitä sitten BIS eli Best In Show kisaan ja tuomari Harri Lehkonen sijoitti Igorin voittamaan koko näyttelyn. Kyllä meinas ihan tippa tulla kasvattajatätillekin linssiin...
FI MVA Arttulan Nasta Lautaan - Best In Show

Siis WAU mikä päivä. Oli tasan ensimmäinen kerta elämässä, kun itse pääsen BIS-pallille kasvattini kanssa ja vielä kahdesti samana päivänä. Tästä kyllä riittää mukavaa muistelua pitkälle tulevaisuuteen.
Parit pokaalit :)

Vielä viimeinen posetuskuva päivän päätteeksi. Loppukehien aikaan alkoi verikin vähän virrata, enkä ollut ihan umpijäässä enää. Väsynyt mutta onnellinen voisi olla myös aika oikea kuvaus.
FI MVA Arttulan Nasta Lautaan ROP FI MVA RYP1 BIS1
ja ylpeä kasvattaja tukka pystyssä

Galleria näyttelystä. Kuvista kiitos Mia Jansson ja Pekka Linhola.

Tulokset:
Arttulan Nasta Lautaan AVO ERI1 SA PU1 SERT FI MVA ROP RYP1 BIS1
Arttulan Gladiaattori VAL ERI2 SA
Arttulan Oikopolku VAL ERI3 SA
Funny Fabric One For Fun AVO ERI3
Arttulan Eloisa AVO ERI
Arttulan Onnenjuoma AVO ERI3

Arttulan ROP-kasvattaja BIS1-kasvattaja

Kiitos kaikille Arttulan kasvateille. Onnea Mialle ja Igorille, eipä valioksi voi enää tuon komeammin tulla :)

1 kommentti:

Mia kirjoitti...

Kiitos BIS- koirien kasvattajalle : ) Kyllä vaan oli jännittävä ja tunteikas päivä-Kylmyys on jo unohdettu tulosten ansiosta : )