lauantai 21. toukokuuta 2011

Viimehetken tuskanhiki

Kävimme tänään Katan kanssa treenaamassa Tassukalliolla. Seuraksemme saimme Tanjan ja Marjan bortsujoukkion (kiitos hyvästä seurasta). Ei ollakaan Märyssä käyty Katan kanssa pariin vuoteen, joten kenttä oli hyvä vierastreenipaikka. Piirinmestaruuskisat ovat tulevana sunnuntaina ja nyt suunnittelin ottavani sellaisen lyhyehkön motivaatiotreenin.

Kata ennen treeneihin lähtöä kotipihan voikukkien keskellä.

Useimmiten viimeinen harjoitus ennen kisaa menee jostain käsittämättömästä syystä enempi taikka vähempi pieleen. Tämä kerta ei tuonut poikkeusta sääntöön. Kaukokäskyt ovat vihdoin alkaneet sujua mutta uutena ongelmana on liikkeestä maahanmeno. Jos pysähdyn niin onnistuu mutta jos jatkan kävelyä (niin kuin se kisaliike menee) niin eipä onnistu.

Sain kaukokäskyt sujumaan, kun vaihdoin pallopalkkaamisen kokonaan koiran takana olevaan makupalapalkkaan. Ongelmat olivat johtuneet ns. pallojumista. Eli koira odottaa pallon lentävän niin kovasti, että unohtaa suorittaa vaadittavan liikkeen tai ei yksinkertaisesti pysty suorittamaan. Menee vähän niinkuin lukkoon liian hyvästä palkasta.

Koe on aina koe ja siellä paremmin näkee, millä tasolla koulutus oikein on menossa. Se on sitten kokeen jälkeen tehtävä taistelusuunnitelma ja mietittävä miten jatkan treeniä sen muutaman viikon, mikä on aikaa SM-kisoihin.

Kiitos nimettömänä pysyvälle kuvaajalle :) meidän "lyhyehkön" treenin kuvaamisesta. Lisäksi otimme ryhmässä paikallaolon Tanjan ja Marjan koirien kanssa ja pikkasen hyppyäkin tuli treenattua. Ehkä vähän liiankin tehokas treeni kisan alle mutta jotenkin sitä vain ei osaa lopettaa ajoissa...



Meidänhän piti aloittaa tämän kauden kisat collieiden mestaruuskisoista mutta Katan juoksun piti tietty alkaa eikä voitu kisata. Kävin mestiksissä katsomassa ja ottamassa kuvia. Kuvat tulee joskus nettiin...

Ei kommentteja: